24.10.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle köy ve mahalle muhtarları ile yemekte bir araya geldi.

Kütahya Valiliğinin İl Özel İdare Sosyal Tesislerinde düzenlemiş olduğu programda birliktelikten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz; Bugüne dek görev yapmış tüm muhtarlarımıza saygılarımı sunuyor, görevlerinde başarılar diliyorum, dedi.

Muhtarların çalışma alanlarında karşılaştığı tüm sorunlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın destekleriyle çözüldüğünü kaydeden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, muhtarlarla sık sık bir araya gelip istişarelerde bulunduklarını söyledi. Başkan Saraçoğlu; Geçtiğimiz 13 yılda kırsal kesimin büyük sorunu olan kanalizasyon, altyapı sorununu bu dönemde hep birlikte gündemden çıkarmıştık. Şu dönemde gelinen noktada yüzde 95in üzerinde köyümüzün altyapı sorunu giderildi. Merkezde 65 mahalle muhtarımız var, hepsiyle sık sık bir araya geliyor, istişarelerde bulunuyoruz. Muhtarlarımızın hem idari hem de çalışma alanları noktasında geçmişte yaşadığı sorunlar Cumhurbaşkanımızın desteğiyle çözüldü. Belki bizlerden daha çok Cumhurbaşkanımızla bir araya geldiniz. Belki ilk defa Türkiye Cumhuriyeti Başkanına taleplerinizi direkt ilettiniz. Taleplerinizi imkanlar ölçüsünde yerine getirme gayretini gösterdik. İnşallah bundan sonra da aynı çalışma azmini hep birlikte yerine getirme gayretini göstereceğiz, diye konuştu.

Muhtarların merkezi ve yerel yönetimin bir parçası olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir; Yürüttüğümüz hizmetlerde muhtarlarımızın taleplerini öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Yapılabilecek işlerde de birlikte karar verip birlikte devam etmeye çalışıyoruz. Hamdolsun köylerimiz artık mahallerimizin sahip olduğu imkanlara sahip olmaya başladı. Yollar, içme suyu şebekeleri ve oyun gruplarına kadar, imkanımız yettiği ölçüde köylerimizi de şehir hayatına ulaştırmaya çalışıyoruz. İnsanımızın mutluluğu için bütçe imkanlarımız doğrultusunda sizlerle birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Görev sürem içerisinde muhtarlarımızdan yeterli desteği gördüğümü söylemek istiyorum. Arkadaşlarımızın olmayan işlerde de bizi anlayışla karşıladıklarını gördük. Varsa imkânlarımız dahilinde birlikte bir şeyler yapmaya çalıştık olmayan hususlarda da gerekçelerini birlikte paylaştık, dedi.

2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin hazırlık sürecinin başladığını, Kütahyanın diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçim sürecini de olgunlukla tamamlayacağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir; İlk basamağı muhtarlık, il genel meclisi, belediye başkanları, belediye meclis üyeleriyle devam edecek olan bir seçim sürecimiz olacak. Sahip olduğumuz demokrasi nimetini yine milletin iradesini sandığa yansıtacak şekilde bir daha görmüş olacağız. İnşallah onda da Kütahyamız olarak bize yakışır bir tarzda, olgunluk içerisinde bu süreci de tamamlamış olacağız, diye konuştu
Program, köy ve mahalle muhtarlarının istek ve arzularını dile getirmesinin ardından sona erdi.

Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerindeki programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, bazı daire müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı