10.11.2018

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Kütahya'da saygı ve minnetle anıldı.

Tören Vali Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlunun Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
Çelenklerin sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Zafer Meydanındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören bayrakların yarıya indirilmesi ile sona erdi.

Zafer Meydanında düzenlenen anma törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler ile Ali Fazıl Kasap, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10 Kasım Atatürkü Anma Haftası etkinlikleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü anma programıyla devam etti.

Anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 10 Kasım mesajının okunmasıyla başladı.
Fatih Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Kandemirin Atatürkü tanımak konulu açış konuşması sonrası öğrenciler tarafından sergilenen "10 Kasım ve Atatürk" gösterisi ile Atatürkün sevdiği türkülerin seslendirildiği koro büyük beğeni topladı.

10 Kasım Atatürkü Anma Programı; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.

Hezar Dinari Kültür Merkezindeki anma programına, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile eşi, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.