4.1.2019

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu,1997 yılında Şırnakta şehit olan Jandarma Üsteğmen Çağlayan Irmakın anısına, ilkokulu okuduğu 50. Yıl İlkokulunda kurulan ve Irmakın ismi verilen Kütüphane ve Zeka Oyunları Salonunda bulunan Robotik Kodlama kulübünü ziyaret etti.

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve beraberindeki heyet, Şırnakın Cudi Dağında PKKlı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan askerinin yarasını sardığı esnada teröristlerce şehit edilen Çağlayan Irmakın anısına, ilkokulu okuduğu 50. Yıl İlkokulunda geçtiğimiz yıl dönem arkadaşları ve İl Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle kurulan, Kütüphane ve Zeka Oyunları Salonunda yer alan Robotik Kodlama kulübünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyarette Şehit Jandarma Üsteğmen Çağlayan Irmakın ailesi ile yakından ilgilenerek onlarla sohbet eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Vatan için bu millet için şehit olan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı devam ettiriyoruz. Şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet duysak azdır. Çünkü bu topraklar şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde bizlere vatan olmuştur. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Kütahya Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız, dedi.

50. Yıl İlkokulunda eğitimini sürdüren öğrenciler tarafından ilgi ve sevgiyle karşılanan Başkan Saraçoğlu, onlarla yakından ilgilenerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, daha sonra 50. Yıl İlkokulu Okul Müdürü Veysel Çakırı ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Veysel Çakır, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğluna ziyareti sebebiyle teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Saraçoğlu 50. Yıl İlkokulunda bulunan sınıfları da ziyaret ederek öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

Ziyarette Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdür Hasan Başyiğit ve STK temsilcileri yer aldı.