12.1.2019

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Kütahyaya geldi.
Bakan Selçuk ziyaretlerine Kütahya Valiliği ile başladı. Burada Şeref Defterini imzalayan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kütahya ziyareti hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kütahyadaki eğitim çalışmalarının daha iyi bir noktaya ulaşması için istişarelerde bulunulacağını kaydeden Bakan Selçuk, Kütahyaya arkadaşlarımızla beraber bir ziyaret planladık. Aslında bu ziyaretleri birçok ilimizde planlayarak ve her ziyaretimizde de söz konusu ilimizin eğitimle ilgili her türlü ihtiyacını ve fotoğrafını çekmek noktasında girişimlerimiz oluyor. Buradaki değerli arkadaşlarımızla birlikte Kütahya için ne yapabiliriz, nasıl daha ileri gidebiliriz, alınması gereken tedbirler nedir? Bu konularda istişarelerimiz olacak. Okul yöneticisi arkadaşlarımızla, öğretmenlerimizle, meslektaşlarımızla beraber toplantılar yapacağız. Yapılan değerlendirmeler sonucunda da varsa alınması gereken tedbirler ve yeni önlemler üzerinde hep birlikte yoğunlaşacağız dedi.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, valilik ziyaretinin ardından beraberinde Kütahya il protokolü üyeleriyle birlikte Sevgi Yolundaki esnafları ziyaret etti. Esnaflarla bir süre görüşen Bakan Selçuk, işlerinde kolaylıklar diledi.
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçukun katılımıyla Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
2023 Eğitim Vizyonunun konuşulduğu toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahyadaki eğitim faaliyetleri hakkında sunum eşliğinde detaylı bilgiler verdi.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kütahya programına Aysel - Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi ile devam etti.Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Okul Müdürü Ahmet İren, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Okulda ilgi ve sevgiyle karşılanan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerle sohbet edip, sorular sordu, sorularına yanıt verdi.
Öğrenciler tarafından okul koridorlarında oluşturulan Edebiyat, Tarih, Matematik ve İngilizce Sokaklarını gezen Bakan Selçuk, adını Şair Faruk Nafız Çamlıbelin Çoban Çeşmesinden alan çeşmeden su içti, Divan Bahçesinde öğrencilerle birlikte Kütahyanın Pınarları türküsünü söyledi.
Eğitim Araçları Müzesinde de incelemelerde bulunan Bakan Ziya Selçuk, öğretmenlerle bir araya geldi. 2023 Eğitim Vizyonu hakkında istişarelerde bulunulan ziyarette Bakan Selçuk öğretmenlerin istek ve arzularını dinledi.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul ziyaretinin ardından eğitime destek veren Kütahyalı iş adamları ve STK Temsilcileri ile bir araya geldi.
Gülümser Hatun Termal Otelde düzenlenen programa Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ile Ceyda Çetin Erenler, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Yusuf Büyük, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, diğer protokol üyeleri, iş adamları ve STK Temsilcileri katıldı.
Programda, Kütahya Valiliği ile Tavşanlı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi arasında Kütahyanın Tavşanlı ilçesi Çukurköy Mahallesine 14 derslikli mesleki eğitim merkezi ve 100 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu yapılması için protokol imzalandı.
Protokole; Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Tavşanlı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Yasin Demirci birlikte imza attı.
Program, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından eğitime destek veren iş adamlarına Teşekkür Belgesi verilmesiyle sona erdi.