24.1.2019

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2019 Yılı Yerel Projeler Tanıtım Programına katıldı.

Sinevizyon gösterimi ile başlayan ve projelerin tanıtımıyla devam eden programda Kütahyada bir yılda 221 genç çiftçiye 6,6 milyon TL destek verildiği, 9 bin gıda denetimi yapıldığı ve 355 bin ton süt, 12 bin ton kırmızı et, 3 bin ton beyaz et üretimi gerçekleştirildiği açıklandı.
2019 yılı tasarruf yılı olmasına rağmen bütçenin 2018 yılına göre üç kat artırıldığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt; Bu anlamda bununla yetinmeyerek yerel proje rezervlerimizden 3 adet projemiz bakanlık tarafından desteklenmiştir. 14 yerel projeye uygulama gerçekleştirilecek ve 1,2 milyon TL kaynak tahsisi sağlandı, dedi.
2019 Yılı Yerel Projeler Tanıtım Programı, Sürü Yönetim Sertifika Töreni ile Kimyasal Kullanmadan Arıcılık Yapmak ve Apiterapi Projesi kapsamında kadın girişimci Kadriye Semercioğluna plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ile Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile çiftçiler katıldı.