12.3.2019

Türkiyenin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşının kabulünün 98. yılı Kütahyada coşkuyla kutlandı.

İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) ulusal marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünde, milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy da unutulmadı.

Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Programı gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmü Gülsüm Polatın Milletin Sesi Mehmet Akif başlıklı sunumuyla devam etti.

Program, Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ve piyesin sergilenmesinin ardından sona erdi.

Anma programına; Vali Dr. Ömer Toraman, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.