3.5.2019

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2018-2019 mezuniyet etkinlikleri kapsamında DPÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü mezuniyet töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende katılımcılara hitap eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; 137 Bin şehidimizin emaneti olan toprakların adının verildiği Kütahya Dumlupınar Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi 2019 yılı mezuniyet töreninin tüm gençlerimize, ailelerimize, ülkemiz ve aziz milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu törende bir araya gelen herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hoşgeldiniz. İnanıyorum ki bugün burada mezuniyet coşkusunu yaşayan gençlerimiz, bundan sonraki hayatlarında aldıkları eğitimin gereği olan uygulamaları yapacaklar. Tüm gençlerimiz ve onların değerli aileleri, 4 yıl boyunca bu öğrencilerimizin aldığı bu eğitimde verdiğiniz emeğin karşılığı ülkemize bu gençlerimizin vereceği hizmettir. Bu hizmetin en iyi şartlarda verilebilmesi, en iyi şekilde insanımıza yardımcı olacak şekilde dönüştürülebilmesi bizlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada gençlerimizin yanında durmamıza onlara desteğimizi esirgemememize bağlıdır. Yine gençlerimize sahip çıkmaya, onlarında yanında durmaya devam edeceğiz. Kütahya olarak bundan sonraki hayatınızın da önemli bir kısmını hatta tamamının ilimizde geçmesini arzu ediyoruz. Ama birçok öğrencimiz geçmişte yaşadığı olumsuzlukları biran önce unutup artık gelecekte yaşayacağı güzel günleri hatırlayarak Kütahya’ya baksın istiyoruz. Çünkü ilimizin bazı sorunlarının olduğunu bizde biliyoruz, sizlerde yaşayarak bunları zaten gördünüz. Ama inşallah önümüzdeki dönemlerde bu sorunlar bir daha yaşanmayacak, dedi.

Perşembe günü yapılan toplantımızda Kütahya Belediye Meclisimiz çok önemli bir karar aldı diyen Başkan IŞIK; Bundan sonra ilimize gelip eğitim öğretimini burada yapacak olan öğrencilerimize ve halen eğitimlerini sürdüren öğrencilerimize ikametgahlarını birinci adres olarak Kütahya’ya alan tümüne her türlü katkıyı sağlayacak önemli bir karar aldık. İkamet Kart projesi adı altında sizin burada bulunmanızda dolayı ilimize gelen genel bütçe payını tamamen öğrencilerimize sosyal yardım adı altında verecek bir sisteme geçeceğiz. O nedenle arkadaşlarınıza bundan sonraki günlerini Kütahya’da geçirdikleri sürece bu katkıyı yapmaya devam edeceğiz. Böylece ilimizin birkaç sorununu sizlerle birlikte çözmeyi amaçlıyoruz. Gençlik bir ülkenin geleceği, biz sizleri dinamik gördükçe, ülkesine ve aziz milletimize saygı duyan, ona sahip çıkan, genç nesiller olarak gördükçe geleceğe daha umutla bakıyoruz. Siz gençlerimiz için daha iyi bir ülkeyi nasıl hazırlayabiliriz? Bu gayretini kendimizde daha çok hissediyoruz. Bir kez daha burada geçirmiş olduğunuz 4 yıl için şehrim adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra geçireceğiniz yıllarınızın daha mutlu olmasını, daha mesut bir hayat geçirmenizi ve her türlü güzelliğin sizlerle olmasını diliyorum. Allaha emanet olunuz. Şehrimizden ayrılırken de gideceğiniz illere sağ salim ve güle güle gidiniz diyerek sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin. Allaha emanet olun, şeklinde konuştu.

4. a. TÜBİTAK tarafından desteklenen %91 verimle çalışan motoru bizzat kendileri yaparak Türkiye’de ilk 5 ekip arasına giren Duscart Topluluğu Öğrencileri Rıdvan KUZU, Tunahan SAVUT, Mehmet YILDIRIM, Onur KUTLU, Erman DUMAN, Doğukan KÜLGÖMEN ve Mehmet Emin TUNALI başarı belgelerini Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın elinden aldı.