5 Mayıs 2019 Pazar

Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez ile Kütahyanın fethinin 945. Yıldönümü Kütahyada coşkuyla kutlandı.

Kütahya Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Hisar" olarak bilinen Kütahya Kalesi'nde düzenlenen etkinliğe Kütahyalılar yoğun katılım gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Araştırmacı Yazar Mustafa KALYON Kütahyanın fethi hakkında bilgiler verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni YELDEMEZ ise bereket dolu bir yıl dileyerek katılımcılara bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Coşkuyla kutladığımız bugün, Kütahyamızın 945ci fetih yıldönümü ve Hıdrellez Kültür ve Bahar bayramı, aynı zamanda yarın başlayacak mübarek ramazan ayının arife günü böyle bir günde birlikte olmanın hepimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizi yalnız bırakmayarak etkinliğimize katıldığınız için Kütahyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

Hepimizin bildiği gibi Şehirlerin fethi, ya da bir yerin, bir elden diğer ele geçmesi önemli tarihi bir olay, ama insanların elinde kalması çok daha önemli bir olay. Atalarımız bu yurtları fetih ederek bizlere emanet etmiş, bizler bugünlere getirmişiz. Bundan sonrada bu emanetleri gelecek nesillere eksiksiz, üzerine yeni değerler katarak aktarmamız gerekiyor.

Bu toprakları bize vatan olarak bırakan ecdadımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, mekanları cennet olsun.
Bu duygu ve düşüncelerle Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramının ve Kütahyamızın Fethinin ve ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni ediyor, Katıldığınız için siz değerli hemşehrilerime ve bu organizasyonda emeği geçen çalışanlarımıza, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum, dedi.

Yurt olmazsa bayram olmaz diyen Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN; İki güzel vesile ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Birincisi Kütahyamızın fetih yıl dönümü, ikincisi ise Hıdırellez kutlamaları. Yine aynı zamanda yarın başlayacak olan Ramazan ayının şimdiden hayırlı olmasını diliyor katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından Kılıçarslan Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları topluluğu gösterilerini sergiledi.

Etkinlikler daha sonra vatandaşlarımıza pilav ve helva ikram edilmesi ile sona erdi.