10 Mayıs 2019 Cuma

Kütahya’da 10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et Günü kapsamında farkındalık oluşturmak adına yürüyüş etkinliği düzenlendi.
“Bahane Etme Hareket Et” sloganı ile Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ve il protokol üyeleri sağlıklı yaşama dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve harekete özendirici faaliyetlerde bulunmak adına Kütahya Valiliğinden Kütahya İl Sağlık Müdürlüğüne yürüyüş gerçekleştirdi.
10 Mayıs Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlendi.
10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü kapsamında Kütahya Valiliği AB Proje ve Tanıtım Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde aşırı kilodan mustarip olan, İl Sağlık Müdürlüğünden destek ve taleplerde bulunan insanlara hem hareket hem de besin önerilerinde bulunuldu. Ayrıca etkinlik kapsamında diyet programına katılıp kilo verenler için İl Sağlık Müdürlüğünde ödül programı düzenlendi.
Etkinliklere; Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati GÜNDÜZ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural KAVUNCU, İl Emniyet Müdürü Hasan ÇEVİK, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail ZEHİR, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.