13.5.2019

Kütahya Belediyesi Ramazan etkinlikleri Germiyan Sokakta başladı.

Şehrimizde kültür ve sanat sokağı olarak adlandırılan Germiyan Sokak ve Ulu Cami arasındaki bölgede organize edilen Kütahya Belediyesi Ramazan Etkinliklerinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Ramazan etkinlikleri açılış programında konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Ramazan etkinliklerini Germiyan Sokağından Ulu Camiye kadar devam eden bölgede planladıklarını ve bu işi bundan sonrada 5 yıl boyunca gelenek haline getirip ve devam ettireceklerini ifade etti.

Etkinliklerin yapılamaya başlandığı Germiyan sokağın olduğu bölgeyi çok önemsediklerini söyleyen Başkan IŞIK, Bu bölgeyi atalarımızın bize emaneti olarak görüyoruz ve sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle bize bu dönemde renk katan tüm sanatçılarımıza, Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra Kütahyamız inşallah hep beraber daha güzel olacak. İnanıyorum ki bu bölgenin turizme açılmasıyla hem Kütahyamız hem de ülkemiz yeniden bir değere sahip olmuş olacak" ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla organize edilen Ramazan Etkinlikleri programında konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak, yerel kaynaklar ile yapılacak Ramazan Etkinlikleri programlarına tüm Kütahyalıları davet etti.

Başkan IŞIK konuşmasında, Bize bu gecede bu mutluluğu yaşatan ve ilimizin Kültür ve Sanat değerlerini burada sergileyen tüm hemşehrilerimize ve buradan dünyayla paylaşan derneklerimize, sanatçılarımıza ve onlara katkıda bulunan tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Biz burayı Allah nasip ederse 5 yıl içerisinde dünyanın göz bebeği kültür ve sanat merkezlerinden birisi haline getirmeyi planlıyoruz. Onun içinde ilk bu yıl Germiyan Sokağımızdan başlamak üzere inşallah önümüzdeki yıllarda Ulu Camiiye kadar uzanan kültür ve sanat sokakları etkinliklerimiz içerisinde yine her ramazan ayında ve yıl boyu bu tarz programları tekrarlayacağız" dedi.

Etkinliklerin hazırlığında arkadaşlarımıza, "Tamamen Kütahyamızın değerleri olacak, programları Kütahyamızın sanatçıları yapacak, Kütahyamızın güzelliklerinin sergileneceğini ve bu iş parayla olmayacak gönüllülük esasıyla olmak kaydıyla isteyen herkese bu kapıyı açacağımızı söylediklerini ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Burada da herkes gönüllülük esasıyla aramızda. İnşallah bu bir başlangıç olacak, bundan sonrada bunu geleneksel hale getireceğiz. Bir kez daha emeği geçen tüm hemşehrilerimize, Belediyemiz çalışanlarına ve gerçekten gönüllerini ortaya koyarak Kütahyamızın değerlerini yaşatan tüm sanatçılarımıza huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, daha güçlü ve ülkemizin dünyada söz sahibi olacağı günleri hepimize birlikte yaşatsın. Hayırlı akşamlar, hayırlı Ramazanlar" şeklinde konuştu.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, daha sonra etkinliğe katılan vatandaşlarımız ile sohbet edip, Germiyan Sokakta kurulan stantları ziyaret etti.

Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleşen programda Halk Oyunları ve Kütahya Mehter Musikisi Derneği Mehteran Takımı gösterisini sundu.

Kütahya Belediyesi Ramazan Etkinlikleri açılışına; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile eşi Fadime IŞIK, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı İbrahim YİĞİT, Kütahya Belediye Başkan Yardımcıları İlyas BAHAR ile Abdullah DAMCI, Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Merkez İlçe Başkanı İsmail KÜÇÜK, Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Hülya ÖZTÜRK, Sivil Toplum Kuruluş Temsileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.