13 Mayıs 2019 Pazartesi

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim ÖZTÜRK, baba ocağı Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Karcık Köyünde ebediyete uğurlandı.

Bingöl'ün Kiğı Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nca, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Sarıtaş-16' operasyonuna intikal sırasında Pülümür'ün Çatan Köyü kırsalında Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim ÖZTÜRK, şehit oldu.

29 Yaşında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim ÖZTÜRK için memleketi Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında karşılama töreni düzenlendi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim ÖZTÜRKün naaşı baba evinde helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Tavşanlı meydanına getirildi.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim ÖZTÜRKün tabutu mesai arkadaşları, askerler ve vatandaşlar tarafından omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde Tavşanlı Karcık Köy Mezarlığı'na defnedildi.

Tören sonrası Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, şehit Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim ÖZTÜRKün ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.