25.5.2019

Kütahya’da 375. dönem 158 yedek subay ile 1999 / 2 tertip 4 bin 84 yükümlü er yemin etti.

Sancağın tanıtılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde eğitimlerini tamamlayan 158 yedek subay ile 4 bin 84 yükümlü er Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Yemin törenlerinin ecdattan kalan bir miras, vatan ve millete bağlılığın şeref sözüyle perçinlendiği çok özel anlar olduğunu söyleyen Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ; Vatana ve millete bağlılığın şeref sözüyle perçinlendiği milli bir geleneğimizdir. Sizlerin varlığı ile bu törenlerin anlamı ve coşkusu daha da büyümekte, heyecanı bir kat daha artmaktadır. Sizler, bu evlatlarımızın yeminlerine şahitlik edecek, bu gururu onlarla paylaşacak ve sevinçlerine ortak olacaksınız, dedi.

Yemin törenleri, dereceye giren yedek subay ve yükümlü erlere Vali Dr. Ömer TORAMAN, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal KADIOĞLU, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile diğer protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen yemin törenlerine Vali Dr. Ömer TORAMAN, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal KADIOĞLU, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Kamil ÇELİK, İl Emniyet Müdürü Hasan ÇEVİK, bazı daire müdürleri, askeri erkan ile asker aileleri katıldı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.