30.5.2019

Kütahya Belediyesinin bu yıl tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak, yerel kaynaklar ile gerçekleştirdiği Ramazan Etkinlikleri programı sona erdi.
Kütahya Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında esnaf ve sanatçıların stant kurduğu şehrimizde kültür ve sanat sokağı olarak adlandırılan tarihi konakların yer aldığı Germiyan Sokak'ta düzenlenen Ramazan etkinliklerine vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.
Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak, yerel kaynaklar ile gerçekleştirilen Kütahya Belediyesi Ramazan etkinliklerinin son akşamında Kütahya sokaklarını sahur gecesinde şenlendiren Davulcular mani okuyup, hünerlerini sergiledi.
Esnaf ve sanatçıların stant kurduğu, Uluslararası Germiyan Kültür Sanat Edebiyat ve Bilim Derneği Sanatçılarının sahne aldığı Ramazan etkinliklerinin son gecesinde Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, hemşehrileri ile bir araya geldi.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, burada gerçekleştirdiği konuşmasında; Değerli Kütahyalı hemşehrilerim, değerli Dernek Başkanlarım ve kıymetli sanatçılarımız, tarihi Germiyan Sokağına kattığınız yeni güzellikler için hepinize teşekkür ediyorum, dedi.
‘Bir şey değiştiğinde her şey değişebiliyor’ diyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Kütahya’mız sizin de çok iyi bildiği gibi bu değişimleri kolay kolay yapmıyor. Dolayısıyla birlikte başardık, birlikte başaracağız. Bizim bir sözümüz var Kütahya’ya, Birlikte Başaracağız dedik ve bu çalışmamızın en doğru göstergesi olduğuna inanıyorum. Başardık, sizler başardınız. Biz sadece olması gerekeni yaptık. Hemşehrilerimize Kültür ve Sanat sokağı yapacağız demiştik. Mademki bu güzellikler kültürümüz, sanatımız, o zaman yeri Germiyan Sokağı olmalı dedik ve çalışmalarımıza buradan başladık. Önümüzdeki yıl Ulu Camiye kadar diğer sokaklarda dolacak, ifadelerini kullandı.
Başkan IŞIK; Bu sokaklardaki tarihi kültürel mirasları gün ışığına çıkaracağız. Darül Kurra diye bir yerimiz var. Şuan da Türkiye’de ayakta kalan tek eser. İnşallah onu Kütahya’mıza kazandıracağız. Birçok türbemiz ve çeşmelerimiz var bunları kazandıracağız. 2019 Yılını bu Kültür ve Sanat etkinliklerinin alt yapısını kuvvetlendirme yılı olarak belirledik ve inşallah 2020 yılında yapacağımız her türlü etkinliği daha sağlam zeminlerde, daha coşkulu kutlayacağız. Başta sanatçılarımız olmak üzere, bu sokakları doldurarak bu etkinliklere anlam katan siz değerli hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kütahya’da Kültür ve Sanat burada yaşayacak. Şehrimizde yapılacak olan kültür etkinliklerimizin adresi mutlaka burası olacak. Tekrar Ramazan ayınızı bir kez daha kutluyor, yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı da kutluyorum. Rabbim sağlık ve sıhhat içerisinde nice güzellikleri birlikte yaşatmasını temenni ediyorum. Biz kez daha bize verdiğiniz destekten, duyduğunuz güvenden dolayı şahsım ve tüm birlikte çalıştığım arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Hayırlı geceler diliyorum, dedi.
Kütahya Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında Uluslararası Germiyan Kültür Sanat Edebiyat ve Bilim Derneği, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD), Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD), Evliya Çelebi Kültür, Hizmet ve Tarihi Eserleri Onarma Derneği, Yörük Türkmenler Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği, Kütahya Üretken Eller Kadın Kooperatifi, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği ve Sanatçıları, Kütahya Şairler ve Şiir Sevenler Derneği ile Kütahya Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına etkinliklere sunmuş oldukları katılardan dolayı Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK tarafından teşekkür belgesi ve plaketi takdim edildi.