30.5.2019

Kütahya Belediyesi, refüj ve kavşaklar başta olmak üzere şehrin birçok noktasındaki yeşil alanı estetik bir görünüme kavuşturdu.
Refüj ve kavşaklar başta olmak üzere şehir merkezindeki park ve yeşil alanlarda mevsimlik çiçeklendirme ve bakımına devam eden Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleştirilen 80.000 menekşe dikilerek şehrimiz çiçeklendirildi.
Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında şehrimizde bulunan caddeler, parklar ve yeşil alanlara petunya (Petunia hybrida), kadife (Tagetes erecta), ateş (Salvia splendens), begonya (Begonia semperflorens) ve sardunya (Pelargonium domesticum) olmak üzere 530.000 çiçeğin dikimine başlandı.
Çalışma alanlarındaki mevcut motiflerin belirlenmesi ve çiçeklerin renk seçimleri Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görev yapan Peyzaj Mimarlar tarafından gerçekleştirmektedir.
Çiçek dikim çalışmaları çerçevesinde gölge alanlar için begonya, güneşli bölgelerde ise petunya, ateş ve kadife türlerine yer verilmiştir. Çiçeklikler ve saksılarda ise sarkık sardunyaların dikimleri yapılmıştır. Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çiçek dikim çalışmalarının yanı sıra otomatik sulama sistemleri yapılarak çim biçme çalışmalarına da hızla devam ediyor.
Mevsim şartlarına göre rutin olarak devam edecek çalışmalar kapsamında şehrin hem daha güzel bir görünüme kavuşturmak hem de doğal yaşam alanlarını daha kullanılabilir bir hale getirilmesi amaçlanıyor. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.