13.6.2019

Tunceli merkeze bağlı Karşılar Köyü kırsalında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Erbaş Emre ÜÇKAN, memleketi Kütahya'nın Simav İlçesi Yeniköy Köyünde ebediyete uğurlandı.
Şehit Uzman Çavuş Emre ÜÇKAN’ın naaşı Zafer Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından Simav ilçesine bağlı Yeniköy’deki babaevine götürüldü.
Uzman Erbaş Emre ÜÇKAN'ın naaşı cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları eşliğinde Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Babaevinde helallik alınmasının ardından İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR’ın Yeniköy Camisinde ikindi namazını müteakip kıldırdığı cenaze merasimine; Vali Dr. Ömer TORAMAN, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail ÇATAKLI, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif ÖZKALDI, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali ÇARDAKÇI, Kütahya Milletvekilleri İshak GAZEL ile Ahmet ERBAŞ, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih ÖZDEN, Simav Kaymakamı Türker Çağatay HALİM, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan ERTAŞ, Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Başkanı Ferhan YILDIRIM, STK Temsilcileri, daire müdürleri ile şehit Emre ÜÇKAN'ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.