17 Haziran 2019 Pazartesi

Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde düzenlenen kursların yıl sonu sergisi açıldı.

Yıl sonu sergisinin açılışında konuşan Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Davut EZEN, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Kütahya’nın 167 değişik noktasında 1128 kursun açıldığını ve bu kurslarda 30768 vatandaşa hizmet sunulduğunu söyledi.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında merkezimizde açmış olduğumuz Nakış, Giyim, El Sanatları, Çini, Hüsn-ü Hat, Ebru ve Resim kurslarımızın geleneksel yıl sonu sergisine hoş geldiniz diyen Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Davut EZEN; Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya herhangi bir kademesinde halen eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın Okuma-Yazma, Mesleki-Teknik ve Sosyal-Kültürel kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanma imkanı sağlanmaktadır, dedi.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen eğitimler hakkında bilgiler veren Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Davut EZEN; 2018-2019 Eğitim öğretim yılında merkezimizde 01 Eylül 2018 tarihinden bu yana, başta vatandaşlarımızın mesleki yeterliliklerini geliştirmek amacıyla 462 adet Mesleki ve Teknik içerikli kursları açtık, toplamda bu kurslarımızdan da 12324 kursiyerimiz faydalanmıştır. Ayrıca bu eğitim öğretim yılında 110 adet okuma yazma kursu ve Seviye Tespit Sınavı yaparak 463 kursiyerin belge almasına, okuma-yazma bilmeyen veya okuma-yazma bildiği halde belgesi olmayan bu vatandaşlarımızı okur-yazar hale getirdik ve belge sahibi yaptık. Mülteci kardeşlerimize yönelik 46 adet Türkçe okuma-yazma ve konuşma kursları açarak 816 kursiyerimize Türkçeyi öğrettik. Yine dezavantajlı kesim diye tarif ettiğimiz Engelliler, zihinsel engelliler, hükümlüler, er ve erbaşlarımıza 75 adet kurs açılmış bu kesimlerimizden de 1653 kursiyerimiz istifade etmiştir. MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında 426 Lise mezunu öğrencimize YKS, Engelli vatandaşlarımıza yönelik, E-KPSS, Ortaöğretim ve Ön Lisans mezunu öğrencilerimize yönelik KPSS kursları açılmıştır, ifadelerini kullandı.

Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Davut EZEN, tüm Eğitim-Öğretim faaliyetlerinde, destek veren Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm kurum ve kuruluşlarına, idarecilere, öğretmenlere ve kursiyerlere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yıl sonu sergisi Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Kom. Hv. Tuğg. Necati GÜNDÜZ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Alim IŞIK ve protokol üyeleri tarafından hayırlı olsun temennisiyle açıldı.

Açılış töreninde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Davut EZEN, Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Kom. Hv. Tuğg. Necati GÜNDÜZ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Alim IŞIK ve protokol üyelerine günün anısına hediye takdim etti.

Programda Başkan IŞIK, ürünlerini sergileyen kursiyerlerle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Kütahya Halk Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu sergi açılışına; Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Kom. Hv. Tuğg. Necati GÜNDÜZ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Alim IŞIK, İl Emniyet Müdürü Hasan ÇEVİK, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat KOYAK, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Davut EZEN, bazı daire müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.