18.6.2019

Kütahya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, can dostlarımıza ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta, trafik kazalı ve müşkül durumdaki sahipsiz sokak hayvanları için 2 Veteriner Hekim ve 1 Veteriner Teknikeri ile 7/24 sağlık hizmeti sunuyor.

Kütahya-Eskişehir karayolu 12. Km’sinde yer alan Kütahya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde 2018 yılında 655 adet köpek ile 41 adet kedi olmak üzere toplam 1085 adet sahipsiz sokak hayvanı kısırlaştırma, işaretleme, kuduz aşısı ve parazit uygulamaları yapılarak alındıkları ortama geri salınmıştır. 260 adet sahipsiz sokak hayvanı vatandaşlarımıza sahiplendirilmiş olup 1124 adet farklı sahipsiz sokak hayvanının tedavileri yapıldı.

Yeni yapılan doğal yaşam alanları ile birlikte yaklaşık 55 dönüm arazi üzerine kurulan Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 14 dönümlük arazi üzerinde köpek barınakları, kedi evleri, tür ve çeşitliliğe uygun yabani kuş evleri, Mağaralı doğal yaşam alanları, öğrenciler için amfi tiyatro, donanımlı bir adet ameliyathane, 1 adet hospitilizasyon ünitesi ile iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uygun personel sosyal alanlarını içeren idari hizmet binasını bulunmaktadır.

Mevcut Hayvan Bakımevi kapasitesi 350 iken projenin tamamlanması ile birlikte 750 olması hedeflenmektedir. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.