19.6.2019

Salı günleri saat 06.00 itibariyle açılmakta olan Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarını ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı İlyas BAHAR, Sosyal Tesis, mescit, kesimhane, padoklar ve alt yapı konusunda bilgi aldı.
Pazarın içerisinde devam eden rutin işleyiş ve çalışmalar hakkında da personelle istişarelerde bulunan Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı İlyas BAHAR, vatandaşların istek ve şikâyetlerini dinleyip Kurban Bayramı için hazırlıklara şimdiden başlanıldığını ve eksikliklerin en kısa sürede giderileceğini belirtti.
800 büyükbaş 2400 adet küçükbaş hayvan kapasitesi olan toplamda 30.000 metrekare alana sahip Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı, Büyükbaş hayvanlar için 100 adet Kapalı Padok ile yaklaşık 300 başlık büyükbaş açık bölmesi, Küçükbaş hayvanlar için 120 adet Kapalı Padok ile 165 adet küçükbaş hayvan Açık Padok bulunuyor.
Canlı Hayvan Pazarına giriş yapacak tüm araçlar dezenfeksiyon ünitesinden geçmekte olup pazarın tamamında her hafta düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor. Vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için 12 numaralı otobüs hattı Salı günleri Canlı Hayvan Pazarı girişine kadar hizmet veriyor.