7 Eylül 2020 Pazartesi

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Ertuğrul Gazi'nin annesi, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi'nin ninesi, Hayme Ana (Devlet Ana) için Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyünde bu yıl 739. kez düzenlenen anma törenine katıldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında pandemi koşullarına uygun süre ve katılımla gerçekleştirilen Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programda konuşan Vali Ali ÇELİK; Hayme Ana başta olmak üzere kahramanlar yetiştiren, medeniyet değerlerimizi nesilden nesile aktararak bizi kültürümüze bağlayan bütün analarımızı rahmetle, şükranla anıyorum, dedi.
Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri, Vali Ali ÇELİK, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile diğer protokol üyelerinin Hayme Ana’nın kabrini ziyaret etmesiyle sona erdi.
Görüntülenme sayısı: 143