3 Mart 2021 Çarşamba

2017 yılından itibaren, Yaşayan Şehirler Platformu tarafından, ilgili şehir paydaşları ile birlikte organize edilen, Şehir Ödülleri Türkiye 2020 ödül töreni Ardahan’da gerçekleşti. Kütahya Belediyesinin Şehir Ödülleri Türkiye 2020 yılı için Şehri Temsil, Hemşehri Ödülü kategorisinde aday gösterdiği çini sanatçısı Mehmet Gürsoy ödül almaya hak kazandı.

Yaşayan Şehirler Platformu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, “Şehir Ödülleri Türkiye” proje yarışmasının ödül töreni Ardahan Valiliği’nin ev sahipliğinde, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ardahan Üniversitesi, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesi’nin destekleriyle 22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında Ardahan’da yapıldı.

Şehirlerin geleceğine ışık tutmak gayesiyle toplumsal fayda sağlayan başarılı projeleri desteklemek ve yaygınlaşmasını sağlamak, diğer kentlerdeki paydaşlar ile buluşturmak, yeni proje ve uygulamalar için sinerji oluşturmak amacıyla her yıl düzenlenen Şehir Ödülleri Türkiye 2020 ödül töreninde, Kütahya Belediyesi, Şehri Temsil, Hemşehri Ödülü kategorisinde, UNSECO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülüne sahip çini sanatçısı Mehmet Gürsoy’u aday gösterdi. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda çini sanatçısı Gürsoy’a Şehri Temsil, Hemşehri ödülü verildi. Gürsoy ödülünü Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından aldı. Kütahya Belediyesi, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı programına ilk inanan ve bu yolda her türlü desteğini şehirden esirgemeyen ve aynı zamanda Dünyaca ünlü bir sanatkar olmasına karşın, Mehmet Gürsoy’un Kütahya’da yaşamayı tercih ettiğinden dolayı, Şehir Ödülleri Türkiye 2020 Şehri Temsil, Hemşehri Ödülü kategorisinde aday gösterildi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ödül töreninde yaptığı kısa konuşmada Mehmet Gürsoy’un Kütahya’nın Dünyaya açılan bir penceresi olduğunu ifade etti. Başkan Işık “ UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülüne sahip değerli sanatçımız Mehmet Gürsoy, Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağın’a girmesinde gösterdiği gayret tekdirle karşılandı. Çini sanatçımız Mehmet Gürsoy, yüzyıllardır Kütahya ile özdeşen çini sanatını yaşattığı ve gelecek kuşaklara aktardığı için, aynı zamanda da dünyanın birçok ülkesinde açtığı kişisel sergiler ve katıldığı konferanslarda Kütahya’nın adını duyurduğu için huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Görüntülenme sayısı: 173