19 Mart 2021 Cuma

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı sebebiyle Kütahya Hava Şehitliği’nde düzenlenen tören, Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat'ın çelenk sunmasıyla başladı.

Düzenlenen etkinliklere, Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden ve il protokolü katıldı. Maltepe Mahallesinde yer alan Hava Şehitliğine düzenlenen ziyaret ile başlayan etkinliler saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Daha sonra öğrenciler tarafından şehitlikte Kuran’ı Kerim tilaveti okunarak il protokolü tarafından şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı.

Program protokol mensuplarının, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanlığı ziyareti ile devam etti. Ziyarette dernek başkanı Asım Okat, Vali Çelik ve Başkan Vekili Özden ile birlikte protokol üyelerine dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Protokol üyeleri, son olarak Polis Şehitliğini ziyaret ederek, şehit olan tüm asker ve polisleri yad ettiler.
Görüntülenme sayısı: 124