5 Nisan 2021 Pazartesi

Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu noktalarda dikkat çekmek ve olası trafik kazalarının önüne geçmek adına farkındalık oluşturdu. Kütahya Belediyesi, 30dan fazla noktaya Kedi-köpek çıkabilir tabelası yerleştirdi.

Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmak adına çalışma yaptı. Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının yoğun olduğu noktalara Kedi-köpek çıkabilir tabelası koydu. Can dostlarımız için dikilen tabelalarla birlikte, hem olası trafik kazalarının önüne geçilmek isteniyor, hem de sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturuluyor.

Diğer taraftan, İl Havyan Koruma Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda, Kütahya Belediyesi, Sokak Hayvanları Beslenme Odak Noktası kurularak 30'dan fazla noktaya beslenme odağı kuruldu. Bu sayede, vatandaşlarımızın hem sokak hayvanlarını beslemeleri kolaylaştırılmış hem de gelişi güzel yapılan beslemeler sebebiyle oluşan çevre kirliliğinin önüne geçiliyor.

Her besleme noktasında bulunan, Kaldırım ve Sokaklarda Yaşayan Hayvanlar 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunun Güvencesi ve Koruması Altındadır. Hayvanların Yaşam Hakkına Zarar Vermek Yasal Olarak Cezaya Tabidir yasal uyarı levhalar ile vatandaşlarımızı hayvan hakları konusunda bilgilendiriliyor.

Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bu ve benzeri çalışmaları ile hizmet kalitesini artırarak can dostlarımıza destek olmaya devam ediyor.
Görüntülenme sayısı: 115