18.1.2016

Kütahya Belediyemiz tarafından başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası kapsamında Kütahyadan 3 tır acil yardım malzemesi yola çıktı.

Suriyedeki Bayırbucak Türkmenleri için yola çıkan gıda ve giyim malzemelerinden oluşan yardım tırları törenle uğurlandı. Zafer Meydanı Valilik binası önünde düzenlenen törene, Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, Vali Sayın Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Savaşın ortasında kalan soydaşlarımızı yalnız bırakmayalım diyerek Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası başlatan Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, yaptığı konuşmada; yardım kampanyası kapsamında vatandaşlardan bin 300 koli gıda ve kıyafet toplandığını, Kütahya Belediyemiz tarafından ise 100 bin TL maliyetinde bin 450 koli gıda ve giyecek yardımı yapıldığını söyledi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün duasının ardından Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen acil yardım tırları uğurlandı.