29.1.2016

Kütahya'nın tarihi, kültürel, sanatsal ve termal değerleri bu yıl 20'inci kez kapılarını açan 71 ülke ve 4 bin 550 firmayı buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtılıyor.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen EMITT Fuarı'nın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Valiler, Milletvekilleri, Belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri ve çok sayıda turizmci katıldı.
Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, beraberinde il protokolü ile birlikte EMITT Fuarı açılışı sonrası Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası 'nın işbirliği ve Zafer Kalkınma Ajansının katkılarıyla gerçekleştirilen fuar süresince Frig Vadileri ve Aizanoi Antik Kenti, kuruluşun anası Hayme Ana, Başkomutan Tarihi Milli Parkı Şehitlik ve anıtları, Kütahyanın geleneksel kıyafetleri, termal kaplıcaları, çini sanatı, gümüş işlemeciliği, madenleri ve yöresel kıyafetlerinin tanıtılacağı standlar ile fuarda bulunan diğer illerin standlarını gezdi.

71 ülke ve 4 bin 550 firmayı buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı (EMITT) 31 Ocak'a kadar ziyarete açık olacak.