23.3.2016

Kütahya Belediyesi Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamın da Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanı Doç. Dr. Mesut Özcanın konuşmacı olduğu Ortadoğuda Yaşanan Gelişmeler ve Türk Dış Politikası konulu konferansı Hezar Dinari Kültür Merkezinde yapıldı.

Doç. Dr. Mesut Özcan, bölgedeki siyasi ve sosyo-ekonomik gelişmelere ilişkin bilgilerin işlenerek politik ve akademik alanda kullanılır hale gelmesi gerektiğini ifade etti. Ortadoğudaki gelişmelerin tüm ülkeleri doğrudan etkilediğini söyledi. Bunun önüne geçilebilmesi için kapsayıcı hükümetlere destek verilip, devlet ile insan arasındaki aidiyetin kurulması ve devlet hizmetinin vatandaşa ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Konferansa, Vali Sayın Şerif Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcılarımız Murat Arık, Fatih Kölgeli, Ali İhsan Ertaş, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Ak Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.