12.4.2016

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat etkinleri çerçevesinde MTTB Kütahya Şubesi iş birliği ile " Kalbe Düşünce " program serisinde bu ay konuğu Serdar Tuncerin konuğu Dr. İhsan Şenocak oldu. "En Sevgili Kalbe Düşünce Kutlu Doğum programı" ile Filistin İslami Hareket Lideri Şeyh Hammad Ebu Deabis, Kudüs eski Müftüsü Mescidi Aksa hatibi Şeyh Ukrime Sabri ve Filistinli İlahi grubunun katılımlarıyla Filistin gecesi vatandaşlarımızın yoğun katılımları ile gerçekleştirildi

En Sevgili Kalbe Düşünce ve Filistin Gecesi Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Filistinden gelen ilahi grubunun okuduğu ilahiler ve şiirler katılımcılardan büyük alkış aldı.

Arap Birliğinin ve birçok İslam ülkesinin Filistine destek vermemesine rağmen Türkiyenin her zaman Filistinin yanında olduğunu belirten Mescid-i Aksa Hatibi - Kudüs eski müftüsü Şeyh İkrime Sabri, Abdülhamid, Osmanlı Devleti çok zor zamanlardan geçerken bile Filistin'de Yahudilere tek bir karış toprak vermedi. Abdülhamidin desteklerini bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğandan görüyoruz. Biliyoruz ki bizleri kurtaracak olan yine Osmanlı torunlarıdır. Mescid-i Aksada buluşmak üzere dedi.

Kudüs eski müftüsü Şeyh İkrime Sabrinin ardından Filistin İslami Hareket Başkanı Şeyh Hammad Ebu Deabis söz aldı. Konuşmasına Mavi Marmara gazisi olmaktan onur duyuyorum sözleriyle başlayan Deabis, Mavi Marmara katliamından gazi olarak kurtulanlar Türkiyenin dik duruşu sayesinde hapislerden kurtuldu. Eğer o gün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın dik duruşu olmasaydı hepimiz hapisteydik. İsrail, bizi katliamın yaşandığı gün salıvermek zorunda kaldı. 2014 Savaşında Kütahyalı kardeşlerimizin desteklerini bizzat gördük. Mazlum vatandaşlarımızın her duasında Türkiye var. Yardımlarınız ve destekleriniz için teşekkür ediyoruz. Topraklarımızdan İsraili kovacak ve Filistini kurtaracağız. Sayın Recep Tayyip Erdoğanın da dediği gibi, Allah bizim arkamızda olduğu sürece kimse bizi yenemeyecek. Erdoğanın desteklerini Filistin olarak unutmadık ve unutmayacağız. İslam alemine liderlik yapacak ümmet sizlersiniz, Allah sizlere güç versin diye konuştu.

Vatandaşları hem duygusal hem de büyük bir heyecana boğan Filistin İslami Hareket Başkanı Şeyh Hammad Ebu Deabisin konuşmaları sık sık Tekbir, Allahu Ekber sesleriyle kesildi.

Program daha sonra İlahiyatçı Yazar Dr. İhsan Şenocakın konferansı ile devam etti. En Sevgili Kalbe Düşünce ve Filistin Gecesi Serdar Tuncerin Necip Fazıl Kısakürekin yazdığı Sakarya Türküsü adlı şiiri okumasıyla sona erdi.

Programın sona ermesinin ardından Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu ve Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Mescid-i Aksa Hatibi - Kudüs eski müftüsü Şeyh İkrime Sabri, Filistin İslami Hareket Başkanı Şeyh Hammad Ebu Deabis, İlahiyatçı Yazar Dr. İhsan Şenocaka günün anısına çini tabak verirken, Filistinli heyet ise Mescid-i Aksa'nın minyatür maketini takdim etti.

Dumlupınar Spor Salonunda düzenlenen geceye Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, Mescid-i Aksa Hatibi - Kudüs eski müftüsü Şeyh İkrime Sabri, Filistin İslami Hareket Başkanı Şeyh Hammad Ebu Deabis, İlahiyatçı Yazar Dr. İhsan Şenocak, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Kütahya İl Başkanı Cabir Keskin, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcılarımız Galip Gültekin, Murat Arık, Fatih Kölgeli ve Ali İhsan Ertaş, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.