13.5.2016

Genelkurmay Başkanlığınca her yıl Engelliler Haftası sebebiyle yapılan temsili askerlik uygulaması kapsamında engelliler askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törene Vali Sayın Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, askeri erkan ile engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Tören, Sancak Kıtasının yerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Bir günlüğüne asker olma sevinci yaşayan Hava Piyade Er Yaşar Sicimoğlu yaş kütüğüne plaket çaktı, engelliler adına konuşma yaptı. Hava Piyade Er Yaşar Sicimoğlu, Bizler 2016 yılı temsili askerlik uygulamasına katılan erler olarak bugüne kadar dedelerimizden, babalarımızdan ve ağabeylerimizden devam eden bu kutsal nöbeti bir günlük dahi olsa devraldık. Bir günlüğüne askerlik yapsak da bu nöbeti sadakat ve şerefle hayatımızın sonuna kadar sürdüreceğiz dedi.

Daha sonra yemin törenine geçildi. 38 engelli genç Türk Bayrağı ve silah üzerine el koyarak yemin etti. Vatani görevlerini başarıyla tamamlayan engelli askerlerin terhis belgeleri ise Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Daha sonra Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu Askerlik sevincini yaşayan engelli gençleri tebrik ederek onlarla tek tek fotoğraf çektirdi.

Törenin ardından Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı bahçesinde engelli askerler ve aileleriyle birlikte yemeğe geçildi. Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu ve protokol üyeleri asker olma mutluluğunu yaşayan engelli gençler ve aileleriyle birlikte karavanadan yemek yedi