23 Haziran 2023 Cuma

Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün temizlik, dezenfeksiyon ve kireçleme çalışmalarını tamamladığı Canlı Hayvan Pazaryeri’nde Kurban Pazarı açıldı.

Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazaryeri, Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün titizlikle uyguladığı temizlik, dezenfeksiyon ve kireçleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Belediye Başkan Vekilimiz Abdullah Damcı ve il protokolünün katılımıyla bugün kapılarını açtı. Padokları gezerek esnaflarla bir araya gelen Başkan Vekilimiz Damcı, Kütahya Belediyesi olarak Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmek için çalıştıklarını ifade ederek pazara gelen hemşehrilerimize ve esnaflarımıza hayırlı alışverişler diledi. Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın ettiği duanın ardından Başkan Vekilimiz Damcı ve il protokolü, esnaflarımıza ve hemşehrilerimize kavurma ikram etti.

10 ve 12 NUMARALI HATLA ULAŞIM SAĞLANACAK

29 Haziran Perşembe gününe kadar açık olacak Kurban Pazarı’nın hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkan Vekilimiz Abdullah Damcı, “Kurban Pazarımızın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Kurumum Kütahya Belediyesi ve şahsım adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Tavşanlı yolu üzerinde bulunan ve şap hastalığı nedeniyle kapalı olan Canlı Hayvan Pazarımız, 12 Haziran 2023 tarihli ve 2023/7 sayılı Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı karara istinaden bugün açılarak bayramın ikinci günü olan 29 Haziran 2023 Perşembe gününe kadar faaliyetlerini sürdürecektir. Canlı Hayvan Pazarımızda büyükbaş hayvanlarımız için kapalı padok sayısı 210 adet, küçükbaş hayvanlarımız için kapalı padok sayısı 119 adet, açık padoklar ise 152 adet olup toplam padok sayımız 481’dir. Ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için serbest bölümler bulunmaktadır. Kapasitemiz 10 bin adet küçükbaş, bin 500 adet büyükbaş hayvan alabilecek durumdadır. Canlı Hayvan Pazarımızda bir adet sosyal tesis, bir adet mescit, bir adet kurban denetim ve kontrol merkez bürosu, iki adet kantar ve bir adet idari binamız bulunmaktadır. Küçükbaş padoklar için kuralar çekilmiş olup hayvan sahiplerine yerleri teslim edilmiştir. Şehir merkezinden Kurban Pazarına gelmek isteyen vatandaşlarımız için pazar süresi boyunca Özel Halk Otobüslerimiz 10 numaralı hat İstek Okulları’na kadar, 12 numaralı hat ise Parmakören Mahallesi’ne kadar hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.

MAHALLELERİMİZDEKİ KURBAN KESİM YERLERİ

11 noktada hemşehrilerimiz için kurban kesim yerlerinin hazır edileceğini söyleyen Başkan Vekilimiz Damcı, “Vatandaşlarımızın rahat ve kolay bir şekilde kurban kesimlerini sağlamak için şehrimizin 11 noktasında suyu, gideri ve kesim askıları olan etrafları çevrili kesim yerlerimiz mevcuttur. Kurban kesim yerlerimiz; Dumlupınar Mahallesi Pazaryeri, Yenidoğan Mahallesi Pazaryeri, Okmeydanı Mahallesi Pazaryeri, Evliya Çelebi Mahallesi Pazaryeri, Ziraat Mahallesi Pazaryeri, Canlı Hayvan Pazaryeri, Ilıca Kaplıcaları, Yoncalı Kaplıcaları, Fatih Mahallesi Pazaryeri, Akkent Mahallesi Kültür Merkezi karşısı ve Zafertepe Mahallesi Pazaryeri. Şimdiden kurbanlarımızı Cenab-ı Allah mübarek eylesin, bayramımız kutlu olsun. Bütün üreticilerimize de bereketli satışlar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

TARIM CEBİMDE UYGULAMASI

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, “İlimizde üreticilerimizin vesilesiyle 18 bin 160 adet büyükbaş kurbanlık, 77 bin 600 adet de küçükbaş kurbanlık pazarlarda arz edilmiştir. Bu bakımdan kurbanlık sayısıyla ilgili herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Kurban alacakların kurbanlarını Allah şimdiden kabul etsin. Alınacak kurbanlarla ilgili bilgi sahibi olmak istenirse Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Tarım Cebimde programı var. Bu uygulamayı telefonlara indirerek kulak küpe numaraları girilerek alacakları kurbanlığın geçmişine dair bilgileri çok rahat bir şekilde temin edebilirler. Vatandaşlarımız kurbanlarını kurban kesim yerlerinde keserlerse büyük avantaj olacak. Ola ki kesilen hayvanların birinde herhangi bir hastalık olduğu tespit edilirse kurban kesim yerlerindeki veteriner hekimlerimiz tarafında muayene ediliyor, muayeneden sonra tutanağa bağlanıyor ve imha edildikten sonra da bedelinin yüzde 75’ini ilgili arkadaşa ödüyoruz. Yine kurban kesenler kesilen hayvandan tüketmeyecekleri kısımlarını uygun usullerle gömerlerse çevre sağlığı açısından çok büyük hizmet yapmış olacaklar. Kurban Pazarımızın hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyor, Belediye Başkan Vekilimize ve ekibine bu pazarı bizlere hazır ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum” dedi.
Görüntülenme sayısı: 1350