BELEDİYE MECLİSİNİN 02.08.2016 TARİHLİ 3.DÖNEM  7. OLAĞAN TOPLANTISINA AİT  KARAR ÖZETİ

 

Belediye Meclisimiz; 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesine istinaden aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 3. dönem 7. Olağan toplantısını Belediye Meclis Başkanı Kamil SARAÇOĞLU’ nun Başkanlığında 02.08.2016 Salı günü Saat: 18.30'da üyelerden;’ 1-MEHMET ÖZDOĞAN, 2-NURİ ÇETİN,
3-GALİP GÜLTEKİN, 4-BANU AKALINOĞLU, 5-ÖMER FARUK DURMAZ,  6- HALİT OĞUZ ATAKAN,
7- EBUBEKİR ERDOĞMUŞ, 8-MUSTAFA AYDIN, 9- FATMA GÜL, 10-FURKAN YILMAZ 11-MEHMET NACİ PEKCAN, 12-RAMAZAN YILDIRIM, 13-PINAR AKBULUT, 14-SELİM DURMAZ, 15- ŞULE UYKUN, 16-MURAT HASER, 17- SALİH ÖZDEN, 18- ENVER ERDOĞAN 19-AZİME NUR AKTAŞ AKALIN, 20- AHMET ULUCA,
21-SERDA BAL YILDIZ, 22-NEDİM DELEN,  23-YUSUF SÖKMEN, 24- EROL MERCAN,  25-MUSTAFA EROL,  26- AHMET UYGAR’ ın iştirakleri ile yaptı.

 

Çoğunluğun bulunduğunu belirten Meclis Başkanı oturumu açtı.

 

İzin dilekçesi olduğunu belirten Meclis Başkanı, Meclis Üyelerinden 1-Cafer Cihat CEYLAN, 2-Muhammed İkbal GÜNDEM’ 3-Halil İbrahim DOĞLARLIOĞLU’nun izin dilekçesinin okunmasından sonra, izinli sayılıp sayılmamasını oya sundu ve izinli sayılmalarına oy birliği ile karar verildi.                                                                             

      Gündeme ilavesi istenilen önergeler tek tek okundu ve;

 

      -İlimiz merkez Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 93 pafta, 1912 ada, 30,31 ve 32 nolu parsel alanlarında imar planı değişikliği, İstasyon caddesindeki parsellerde 4 ve 8 katlı yapılaşmanın düzenlenerek 8 katlı yapılması talebi,

      -Afyon Yolunda bisiklet yollarının oluşturulmasına ilişkin imar planı değişikliği,

      -İlimiz merkez Siner Mahallesinde Yeni Çevre Yolu kontrol alanının düzenlenmesi konusunun müzakeresi,

      -İlimiz merkez Kırgıllı Mahallesi 3101 ada 1088, 1090, 1091, 1091, 1131, 1133, 1135, 1136, 1137, 1138 parsellerde Güneş Enerjisi yapılması,

      -İlimiz merkez Okçu Mahallesi, 4353 ada 1 parsel numaralı alanda imar planı değişikliği,

      -İlimiz merkez Maltepe Mahallesi, 72 pafta, 510 ada, 138 parsel bölgesinde imar planı değişikliği,

      -İlimiz merkez Servi Mahallesi, 19 pafta, 1671 ada, 143 parsel bölgesinde imar planı değişikliği,

      -İlimiz merkez Geven Mahalle Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Planlarının Değerlendirilmesi,

      -İlimizde, Futbol, Boks, Halter, Jimnastik, Atletizm, Bilek Güreşi branşlarında, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için hizmet veren, Kütahya Belediye Sporumuzun, 2016-2017 yılı harcamaları için 350.000 TL Nakit Yardım yapılması,

      -Evliya Çelebi Mahallesindeki jandarma taburunun terk ettiği alanın büyük bir kısmı belediye Meclisimizde alınan bir kararla “sağlık alanı” olarak tahsis edildiği, Sağlık Alanı dışında kalan kısmın “15 Temmuz Şehitler Parkı” olarak düzenlenmesi

 

      Konularının gündeme alınmalarına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 1. MADDESİNİN:

15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin kınanması konusuna geçildi ve parti gruplarına adına kalkışma girişimini kınayan, duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalarını yaptılar.

Belediye Meclisi Ak Parti grubu olarak;

“15 Temmuz 2016 tarihimize geçen en karanlık günlerden biri olduğu gibi aynı zamanda yüce milletimizin demokrasiye ve iradesine nasıl sahip çıkılacağını tüm dünyaya gösterdiği zafer günlerinden biridir.

15 Temmuz da Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanına ve hükümetimize karşı darbe kalkışması yapılmış, milletin iradesiyle devleti yöneten hükümetimiz görevinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Bütün bunlar yapılırken devlet imkânları kullanılmış ve tehdit unsurları vatanın asıl sahipleri olan milletimize yönelik acımasızca ve haince kullanılmıştır. Halkına namlu çeviren zihniyet bununla da kalmamış kamu binalarını bombalamış ortak kullanım alanlarını işgal etmiş ve en önemlisi de millet iradesinin tecelli bulduğu yer olan gazi meclisimize hayâsızca saldırmışlardır.

Gücünü dış güçlerden alarak bu güçlerin iradesini sergilemeye çalışan cunta zihniyeti her şeyi hesaplamasına karşın aziz milletimizin mevzu bahis vatan olunca neler yapabileceklerini hesap etmemişlerdir. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla sokaklara çıkan, meydanlara sığmayan yüce milletimiz darbecileri; yüksek imanlarıyla şaşkına çevirmiş, inanmış yürekleri, vakur tavırlarıyla darbenin püskürtülmesinin en önemli aktörleri olmuşlardır. Aziz milletimiz namlulara aldırmamış, tanklara prim vermemiş, bombalara göğüs gererek hain darbecilere tarihi bir ders vermiştir.

Herkes şunu bilsin ki Kütahya Belediyesi  olarak demokrasiye zarar vermeye çalışan her türlü girişimi kınadığımızı, halkın iradesini yok sayanların   karşısında olduğumuzu açıkça beyan ederiz. Bu süreçte Kütahya Belediyesi   olarak milli iradenin yanında olduğumuzu ve milli iradeye yapılan her türlü eyleme karşı üzerimize düşeni yapacağımızdan zerre tereddüt etmeyeceğimizi belirtmek isteriz.

15 Temmuz’da yaşanan Ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini, demokrasiyi hedef alan hain darbe girişimini lanetliyoruz.

Yüce Türk Milleti; silahlı kuvvetleri ve emniyet güçleriyle birlikte, ülkemizin refahını, huzurunu bozmaya kalkışan darbecilere, onlara yardım ve yataklık eden herkese gereken cezayı vermeye muktedirdir. Bundan sonra da öyle olacaktır.

Bu darbe gecesinde milletin namusu olan milli iradeyi korumak adına şehit düşen kahraman polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet, gazi olan yaralı  kardeşlerimize de  acil şifalar diliyoruz.”

Belediye Meclisi MHP grubu olarak;

“15 Temmuz 2016 günü akşam 22:00 sularında İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, Anadolu yakasından Avrupa yakasına gidiş yönünde bir kısım silahlı güçler tarafından kapatılmıştır.

Askerî kamyon, zırhlı araç ve tanklarla sürdürülen bu eylemin, kısa süre sonra ülke çapında gerçekleştirilmek istenen bir darbe girişimi olduğu anlaşılmıştır.

İlerleyen saatlerde, önce sayın Başbakanımız Binali Yıldırım daha sonra sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu askerî kalkışmanın, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yapılanmış Fethullahçı terör örgütü/paralel devlet yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu subaylar tarafından sahneye konulduğu açıklanmıştır.

 

Olayların başladığı andan itibaren, partimizin ve milliyetçi-ülkücü camianın tavrı, hiçbir yoruma ve tevile imkan bırakmayacak kadar gayet açık ve net olmuştur. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, âdeta darbecilere meydan okurcasına, MHP Genel Merkezi'nin bütün ışıklarını yaktırarak gelişmeleri oradan takip etmiş ve Sayın Başbakanı telefonla arayarak darbe girişimine karşı olduklarını, millî iradeye yönelen bu saldırının kabul edilemez olduğunu belirtmiş ve bu konuda hükümetin yanında olacaklarını açıklamıştır.

Bu darbe girişimini, insanlığın bütün ahlakî ilkelerinden, dinî prensiplerinden, medeniyet değerlerinden ve insanî müştereklerden uzak, millî iradeye ve demokrasimize yönelmiş alçakça bir saldırı olarak değerlendirdik. "Önce ülkem" diyen bir partinin mensupları olarak, "vatanım, ha ekmeğini yemişim ha uğruna kurşun" diyen ülkücü şehitlerin manevi varisleri olarak bu hain saldırıyı nefretle lânetledik. Bugün bir kere daha aynı düşüncelerimizi tekrarlıyor, şiddet ve nefretle lânetliyoruz.

Lânetliyoruz; çünkü bu darbe girişiminde bulunanlar;

•           Milletine silah doğrultmuşlar, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden, üzerinde bir toplu iğne dahi bulunmayan masum halkın üzerine kurşun sıkmakta, tankları sürmekte, insanları ezmekte sakınca görmemişlerdir.

•           İnsanlara silah sıkmak istemeyen askerleri, yani silah arkadaşlarını başlarından vurarak şehit etmekte tereddüt etmemişlerdir.

•       Milli iradeyi gasp etmeye kalkmışlar, uçak ve helikopterlerle başta milletin meclisi olmak üzere, Milli İstihbarat Teşkilatından, Özel Harekat Daire Başkanlığına kadar devletin en önemli kurumlarını bombalamışlardır.

•           Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere komutanlarını rehin alacak kadar cinnet seviyesine çıkmışlardır.

•           Başkomutanları olan Cumhurbaşkanına suikast düzenlemekte tereddüt etmemişlerdir.

Bütün bunların karşısında, milli iradeyi sahiplenen aziz milletimiz, sokaklara dökülmüş, havalimanları ve askeri birliklerin önünde ve meydanlarda toplanmıştır. Tankların üzerindeki askerleri ikna etmeye çalışmış, yaptıkları hatadan dönmeleri için nasihat etmiştir. Zorbalığa karşı kendini siper etmiş, ezilmiş, tartaklanmış, vurulmuş ve şehit olmuştur. Sonuçta tankları durdurmuş, bütün dünyanın gözleri önünde menfur darbe girişiminin hiç silah kullanmadan nasıl durdurulacağını göstererek tarihe geçmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki; "Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur."  İşte 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece de aynen Atatürk'ün dediği gibi olmuştur. Millet, egemenliğine ve iradesine sahip çıkmış, karşısındaki taç ve tahtları yok etmiştir.

Artık bütün dünya, dost ve düşman bir kez daha biliyor ki; Türk Milletini iradesi dışında dizayn etmeye imkan yoktur.

 

Sayın Başkan, Değerli Meclis üyeleri,

Olayların başladığı ilk andan itibaren, ölümü göze alarak darbeye karşı çıkan ve darbecilerle çatışmaya giren kahraman ordumuzun şerefli mensuplarına;

Kendisine yapılan dayatmaları elinin tersiyle iterek bu mücadeleye canla-başla giren polislerimize,

Üstüne bombalar yağan meclisimizde kalarak direnmeyi, gerekirse ölmeyi seçen milletvekillerimize;

Soğukkanlılığını hiç kaybetmeden, süreci en olgun biçimde ve cesurca yöneten Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza;

Siyaset üstü bir tavır geliştiren, ülkemizi bir ve tek-vücut haline getiren siyasî parti liderlerimize;

Ve hepsinin üstünde kendi inisiyatifi ile sokaklara dökülen, yolları tutan, tankları durduran Büyük Türk Milletine teşekkürü borç biliriz.

Ve şehitlerimiz...

Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. İnanıyoruz ki, onlar ölü değil diridirler. Destansı mücadeleleri nesiller boyu anlatılacaktır.

Türk milleti her şeyi affedebilir; fakat kendisine ihanet edenleri asla affetmez. Beklentimiz, bu hain darbe girişimine kalkışanların, onlara yardım ve yataklık edenlerin en şiddetli şekilde cezalandırılmasıdır.

Bugün gelinen nokta itibarıyla bazı kaygı ve endişelerimizi de ifade etmek istiyoruz:

•           Birincisi, asker elbisesi içine saklanmış vatan hainleri yüzünden zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan kahraman ordumuz yıpratılmamalı, Mehmetçiklerimiz rencide edilmemelidir. Her şart altında sınırlarımızı koruyan, gözünü kırpmadan nöbet tutan Mehmetçikler bizim çocuklarımızdır ve onlar hâla bizim gözbebeğimiz ve gururumuzdur.  İçinde yaşadığımız zorlu vatan coğrafyasında güçlü bir orduya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.     

•           İkincisi, Fetullahçı Terör Örgütü mensubu oldukları iddiasıyla elli binden fazla kişi kamudaki görevinden alınmıştır. Birçok işadamı, esnaf ve meslek erbabı gözaltına alınmıştır. Bu kişilerin sorgulanmasında ve yargılanmasında adalet terazisi ne kadar doğru tartacaktır? İntikam duygusuyla hareket edilerek kuruların yanında yaşların da yanmasını istemiyoruz. Zira, bu tür olağanüstü durumlarda kraldan çok kralcılar çıkar ve bunlar kendi çıkarları için her türlü kumpasın içine girebilirler.

•           Bir başka husus, son hafta içinde güneydoğuda PKK saldırılarının yoğunlaştığını görüyoruz. 15 Temmuz'dan bugüne kadar 39 asker ve polisimiz şehit olmuştur. Daha dün Bingöl'de yedi polisimiz şehit düştü. Umudumuz odur ki FETÖ ile mücadele ederken PKK ile yapılan mücadele zaafa uğratılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki, küresel güçlerin desteğinde yıllardır milletimize kan kusturan bölücü terör örgütü PKK, en az FETÖ kadar tehlikelidir. FETÖ adı verilen terör örgütüne mâlî ve finansal destek sağlayan kişi ve kurumlar için uygulanan yöntemler PKK'nın destekçilerine de uygulanmalıdır.       

MHP Belediye Meclis grubu olarak son sözümüz şudur:

Devletimizin ebedi yaşaması için, milletimizin refah ve mutluluğu için, namusumuz, şerefimiz, geleceğimiz için ve bütün kutsal değerlerimiz için bütün kuvvetimizle demokrasimize sahip çıkacağız, millî egemenliğimizi muhafaza ve müdafaa edeceğiz.

Unutulmamalıdır ki, Türk milletinin ruhu zapt olunmadıkça, azim ve iradesi kırılmadıkça hiçbir hain, hiçbir müstevli bu aziz vatanı teslim alamayacak, işgal teşebbüsleri tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi amacına ulaşamayacaktır. Türk milleti tarihte olduğu gibi, kendisi için ısmarlanan tabutu hazırlayanların başlarına geçirecektir.

"Bayrak inmez, ezan dinmez, vatan asla bölünmez!" diyerek son vatan kalesi olan Türkiye'ye sonuna kadar sahip çıkacağız.

Bilge Kağan'ın ifadesiyle, üstte mavi gök çökmedikçe, altta kara yer delinmedikçe ilimizi ve töremizi kimse bozamayacaktır.”

 

İfadeleriyle 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yaşanan darbe girişimi meclis üyelerince kınanmıştır.

 

GÜNDEMİN 2. MADDESİNİN:

 “15 Temmuz Şehitler Alt Geçidi” isminin verilmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından darbe girişiminin ardından, milli iradenin, darbeye karşı durarak tüm yurtta başlattığı protestolar ve meydanlardaki demokrasi nöbetlerinin sürdüğü İlimizde,  Zafer Meydanın da bulunan, Fatih Sultan Mehmet Bulvarını, Adnan Menderes Bulvarına bağlayan alt geçide  "15 TEMMUZ ŞEHİTLER ALT GEÇİDİ" isminin verilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oybirliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 3. MADDESİNİN:

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun, 18.Madde'si, (g) Bendi hükmü gereğince, Ayşe KARACA adlı vatandaş tarafından, meydanlarda toplanan vatandaşlarımıza su ve gıda yardımı olarak verilmek üzere, Belediyemiz Hesabına Yatırılan 1.000 TL şartlı nakdi yardımın kabulü konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun, 18.Madde'si, (g) Bendi  ''Şartlı Bağışları Kabul Etmek''  hükmü gereğince, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yapılan darbe girişiminden sonra Meydanlarda nöbet tutan Vatandaşlarımıza Su ve Gıda Yardımı olarak verilmek üzere, Belediyemiz Hesabına, Ayşe KARACA adlı vatandaşımız tarafından yatırılan 1.000 TL (BinTürkLirası) Şartlı Bağışın kabulüne işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 4. MADDESİNİN:

2016 yılı Kurban Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Pazarında Küçükbaş ve Büyükbaş hayvanların satışının yapılması için PADOK fiyatları, Serbest Hayvan Girişi, İşgaliye Harcı ve Nakliye Bedellerinin tespit edilmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

2016 yılı Kurban Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Pazarında Küçükbaş ve Büyükbaş hayvanların satışının yapılması için, PADOK fiyatları, Serbest Girişler, İşgaliye Harcı, Nakliye giriş bedeli, canlı hayvan tartım, otopark ve dezenfeksiyon bedellerinin aşağıda belirtildiği şekliyle aynen uygulanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

 

S.NO

HİZMET TÜRÜ

2016 YILI (TL)

1

PADOK FİYATLARI

A

Kapalı Alan

350,00

B

Açık Alan

a

1.Kısım

250,00

b

2.Kısım

200,00

2

SERBEST GİRİŞLER

2016 YILI (TL)

a

Büyük Baş

5,00

b

Küçük Baş

2,50

3

İŞGALİYE HARCI

2016 YILI (Krş)

a

Her m2 için günde

0,60

4

NAKLİYE GİRİŞ BEDELİ

2016 YILI (TL)

a

Herbir Giriş İçin

3,00

5

CANLI HAYVAN TARTIM

2016 YILI (TL)

a

Herbir Canlı Hayvan İçin

7,00

6

OTOPARK

2016 YILI (TL)

a

Herbir Araç İçin

3,00

7

DEZENFEKSİYON

2016 YILI (TL)

a

Herbir Araç İçin

5,00

 

GÜNDEMİN 5. MADDESİNİN:

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesi gereğince, Kütahya’da faal durumda olan 34 amatör spor kulübüne 2016-2017 sezonuna mahsus, yıllık referans ücreti, amatör sözleşmelerinin masraflarını karşılamak ve sporculara katkı sağlamak amacıyla nakdi yardım yapılması konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

5393 Sayılı Belediye Kanununun 14. Maddesine istinaden,  Kütahya'da faal durumda olan 34 amatör spor kulübümüze 2016-2017 sezonuna mahsus yıllık referans ücreti, amatör sözleşmelerinin masraflarını karşılamak ve sporcularına katkı sağlamak amacıyla 50.000,00 TL (EllibinTürkLirası) nakdi yardım yapılmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

GÜNDEMİN 6. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Alipaşa Mahallesi 5 pafta 45 ada 15 parsel ve Meydan Mahallesi 25 pafta 538 ada 224 parsellerde bulunan dükkânların ön ve yan bahçelerinin kullanılabilmesi için ön kapatma talepleri konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

“İlimiz merkez Alipaşa Mahallesi 5 pafta, 45 ada 15 parsel ve Meydan Mahallesi 25 pafta, 538 ada, 224 parsellerde bulunan dükkanların ön ve yan bahçelerinin kullanılabilmesi için; tüm kat maliklerin noter onaylı muvaffaktı alınarak, binadan itibaren parsel sınırını geçmemek koşuluyla, zemin kat veya varsa asma kat taban döşemesine kadar kapalı alan oluşturmayacak şekilde, açılıp, kapanır katlanabilir camlı sistemlerle, projelerin estetik kurulu tarafından uygun görülmesi şartıyla ticari amaçla kullanabilir” şeklindeki koşulun ekli haritada belirtilen alanlarda uygulanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oybirliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 7. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Alayunt Mahallesi, J24-A-08-A-1 pafta, 3203 ada, 2 nolu parsel alanına mevzii imar planı yapımına dair ön izin verilmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez,  Alayunt Mahallesi, J24-A-08-A-1 pafta, 3203 ada, 2 nolu parsel alanına mevzii imar planı yapımına dair ön izin verilmesi  müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

26.05.2016 tarih, 4856 kayıt nolu dilekçe ile Alayunt Mahallesi, J24-A-08-A-1 pafta, 3203 ada, 2 nolu parsel alanı üzerinde, Güneş Enerji Santrali Tesisi amaçlı yapılacak olan uygulama imar planı için ön izin verilmesi , talep edilmiştir. Söz konusu parsel alanı Belediye Alanı içerisinde, nazım ve uygulama imar planlarının dışındadır.

Talep sahibi tarafından; 1-Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Bursa, 2-D.S.İ 34. Şube Müdürlüğü  Kütahya,  3-BOTAŞ Doğal Gaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü  Ankara, 4-İl Telekom Müdürlüğü Kütahya, 5-Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Kütahya, 6-İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü/ Müze Müdürlüğü Kütahya, 7-İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Kütahya, 8-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kütahya,  9-TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 6.İletim Tesis ve İşletme Grup  Müdürlüğü Kütahya, 10-Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. Proje ve Tesis Müdürlüğü Kütahya, 11-Orman Bölge Müdürlüğü Kütahya, 12-Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kütahya, 13-İl Sağlık Müdürlüğü Kütahya, 14-Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kütahya Şube Müdürlüğü Kütahya, 15-Kütahya Belediyesi A. Fen İşleri Müdürlüğü B. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü C. Sağlık İşleri Müdürlüğü, 16-İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kütahya, 17-Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş Kütahya Şube Müdürlüğü Kütahya, 18-Halk Sağlığı Müdürlüğü/ Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Kütahya, 19-Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 20- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile Bağlı ve İlgili Kuruluşlar Dairesi Başkanlığı) Ankara: şeklindeki Kurum ve Kuruluşlardan imar planına esas görüşler alınması, imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüd yaptırılması, ilgili şehir plancısına hazırlattırılması, kayıtlarıyla; Güneş Enerji Santrali Tesisleri olarak bahse konu 3203 ada, 2 nolu parsel alanına; mevzii nazım ve uygulama imar planı yapımı için ön izin verilmesine, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 8. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Siner Mahallesi, 16.Ö.3  pafta, 146 ada, 1 nolu parsel alanında,  imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Siner Mahallesi, 16.Ö.3  pafta, 146 ada, 1 nolu parsel alanında,  imar planı değişikliği müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

Siner Mahallesi, 16.Ö.3  pafta, 146 ada, 1 nolu parsel alanında; 20.11.2015 tarih, 5174 kayıt nolu dilekçeyle, imar planı değişikliği talebi yapılmıştır. Yürürlükteki uygulama imar planında, söz konusu 1 nolu parsel alanında; “Ticari Tesisler (konut yapılamaz) hmax: 15.50 m.” lejandlı saha yer almıştır. Karayolu tarafında 30 metre bahçe alanı belirlenmiş olup, diğer cephelerde ise bahçe alanı verilmemiştir. Parsel alanında TAKS ve KAKS lejandları bulunmamaktadır. Parselin güney bölümünde, dere yatağı kanal projesine ilişkin, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamındaki Riskli Alan bölümü yer almıştır.                                                                                    İmar ve Bayındırlık Komisyonumuzun 08.12.2015 tarihinde yapmış olduğu toplantısında; 146 ada, 1 nolu parsel alanında; “Ticaret Alanı (konut yapılamaz) - hmax: 15.50 m. - Emsal(KAKS): 1.40 – Serbest Nizam – TAKS Aranmayacaktır ” lejandlarının düzenlenmesi, Karayolu tarafından 25, diğer yollardan 5 ve park tarafında 3 metre olmak üzere bahçe alanlarının tasarlanması, yönlerindeki imar planı değişikliği hakkında; Karayolları Bölge Müdürlüğünden görüş alınmasından sonra, konunun değerlendirilmesi , uygun görülmüştü. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünün konu ile ilgili, 02.06.2016 tarih, E.131333 sayılı yazısında; Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkındaki Yönetmeliğin 37. maddesinde belirtilen kavşak mesafesi hükmü açıklanarak, parsel alanının söz konusu kavşak mesafesi şartını sağlamadığından imar planı değişikliği yapılmasının uygun olmadığı, açıklanmıştır. Bu nedenle bahse konu imar planı değişikliği talebinin reddine, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 9. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Siner Mahallesi, 139 ada, 12, 13 ve 14 nolu parsellerde imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, Siner Mahallesi, 139 ada, 12, 13 ve 14 nolu parsellerde imar planı değişikliği müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

Mülkiyeti Belediyemize ait Siner Mahallesi, 139 ada, 12, 13 ve 14 nolu parsel alanlarında uygulama imar planında; Blok Nizam – 4 kat, T2(Talebe bağlı olarak gerektiğinde bütün katları ticari amaçla kullanılabilecek -konut- yapı nizamı)  TAKS:0.40, KAKS:1.40 lejandlı saha bulunmaktadır. KAKS:1.40 lejandının, KAKS:1.60 olarak düzenlenmesi, artan yoğunluk karşılığında 30 Ağustos Mahallesi, 106 pafta, 561 adanın güneydoğusunda ağaçlandırılacak alanda park alanı planlanmasına ilişkin uygulama imar planı değişikliği ile ilgili nazım imar planı değişikliğinin (UİP-21034,1 - NİP-21035,1) 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 10. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 91 pafta, 807 ada, 60 nolu parsel alanında  imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 91 pafta, 807 ada, 60 nolu parsel alanında  imar planı değişikliği müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

25.05.2016 tarih, 2418 kayıt nolu dilekçeyle; Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 91 pafta, 807 ada, 60 nolu parsel alanında imar planında belirlenen, 6.25 m. x 6.25 m. şeklindeki arka bahçenin kaldırılarak, 120 ve 123 parsellerden tarafa, boydan boya sadece 3 metre bahçe bırakılması yönünde imar planı değişikliği talebi yapılmıştır.

6.25 m. x 6.25 m. şeklindeki arka bahçe alanları; diğer ilgili adalarda da gerçekleştirilmekte olup, imar planı değişikliğiyle kaldırılması halinde yoğunluk ta artacaktır. Bu nedenle söz konusu imar planı değişikliği talebinin reddine, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 11. MADDESİNİN:

İlimiz merkez İnköy Mahallesi 5052 parsel ve 4258 ada, 2 parselde İmar Planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, İnköy Mahallesi 5052 parsel ve 4258 ada 2 nolu parselde imar planı değişikliği konusu görüşüldü; yapılan görüşmeler sonunda;

30.11.2015 tarih 5361 sayılı dilekçe ile ; “Kütahya ili, Merkez İlçe, İnköy Mahallesi , 22. N.3 İmar pafta, 5052 parsel ile, 4258 ada 2 nolu parsellerin sahibiyiz. Mer i Uygulama İmar Planında; KAKS: 1.00 Hmax:8.50 (2 kat) yapılaşma şartlarına tabi Ticari Tesisler ve Konut Dışı Kentsel Çalışma kalmaktadır. 5052 parsel numaralı taşınmazın üzerinde ruhsatlı yapı mevcut olup, 4258/2 parsel imar uygulaması ile oluşmuştur. İmar Planı değişikliği ile 4258 ada 2 nolu parselin ticari tesisler alanı amaçlı planlanmış fonksiyonu, bitişiğindeki aynı malike ait 5052 nolu parsel gibi konut dışı kentsel çalışma alanına dönüştürülmesi ve parseller arasında düzenlenen ada ayırma çizgisinin kaldırılmasını talep etmekteyiz. Plan değişikliği ile parseller üzerinde bir bütün halinde inşaat yapma imkanı elde edilecek olup, yeniden düzenlenen çekme mesafeleri içinde kalmak şartı ile bütünsel bir yapının inşaası gerçekleştirilecektir. Meri planda Karayolundan 25 metre ve diğer yönlerden 5'er metre yapı yaklaşma mesafeleri korunarak, yeni yapı adası çizgilerine göre yeniden düzenlenmiş, ada ayırma çizgisi kenarında bırakılan mesafelerde kaldırılmıştır...” şeklindedir. İlgi dilekçe etüd edilmiştir.

İnköy Mahallesi 5052 parselde İmar Planında Konut Dışı Kentsel İş Alanı KAKS:1.00, Hmax:8.50 metre (2 kat), Karayolu kenarından 25 metre diğer yönlerden 5'er metre bahçe mesafeli lejandlı alanda kalmaktadır. İnköy Mahallesi 4258 ada 2 nolu parsel Alanı İmar Planında Ticari Tesisler KAKS:1.00, Hmax:8.50 metre (2 kat), Karayolu kenarından 25 metre, parsel alanının kuzey ve doğu kesiminden 3 metre, güney kesiminden 5 metre bahçe mesafeli lejandlı alanda kalmaktadır. Bahse konu parseller Eskişehir-Kütahya Karayolu kenarında kalmasından dolayı Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'ne İmar Planı değişikliği ile ilgili 03.02.2016 tarih 407 sayılı yazımız ile görüş sorulmuştur.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün 10.05.2016 tarih E. 110921 sayılı yazısı ile “... ilgili yönetmelikte belirtilen kavşak mesafesi şartını sağlamadığından, tesise geçiş yolu izin belgesi verilmesi uygun değildir.” şeklindedir. İlgi yazıya istinaden İmar Planı değişikliğinin reddine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 12. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Mecidiye Mahallesi, 10 pafta, 32 ada, 73 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, Mecidiye Mahallesi, 10 pafta, 32 ada, 73 parsel alanında imar planı değişikliği, müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

26.11.2015-5272 ve 10.02.2016-558 tarih-kayıt nolu dilekçeler etüd edilmiştir. Mecidiye Mahallesi, 10 pafta, 32 ada, 73 parselin bulunduğu alan Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Kentsel Sit Alanı içerisinde kalmaktadır. 73 nolu parsel alanında uygulama imar planında Bitişik nizam 3 kat konut lejandlı alan, nazım imar planında Mevcut konut alanları (yüksek yoğunluk) lejandlı alan bulunmaktadır. Çizim tekniği yönünden incelendiğinde mevcut nazım imar planında değişiklik yapılmasına gerek olmadığı tespit edilmiştir. Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 16.06.2016 tarih ve 3330 sayılı kararıyla uygun görüldüğü şekilde Mecidiye Mahallesi, 10 pafta, 32 ada, 73 nolu parsel alanının batı bölümünün yol alanı, geriye kalan kısmının Park alanı olarak düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin (UİP-16184,4) 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına;

İmar planı değişikliğinin yürürlüğe girmesine müteakip taşınmazın kamulaştırılabilmesi için 5 yıllık kamulaştırma programının 2016 yılı dilimine ilave edilmesine ve işlemler için Belediye Başkanı’na ve Belediye Encümeni'ne yetki verilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 13. MADDESİNİN:

İlimiz merkez İstiklal Mahallesi, 63 pafta, 766 ada, 22 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, İstiklal Mahallesi, 63 pafta, 766 ada, 22 parsel alanında imar planı değişikliği, müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

İstiklal Mahallesi Muhtarının 08.04.2016 tarih, 1529 kayıt nolu dilekçesi etüd edilmiştir. İstiklal Mahallesi, 63 pafta, 766 ada, 22 parsel alanında uygulama imar planında Bitişik nizam 3 kat konut lejandlı alan, nazım imar planında Mevcut Konut Alanları (yüksek yoğunluk) lejandlı alan bulunmaktadır. Söz konusu alan Sit ve Etkilenme Geçiş Alanları Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Etkilenme Geçiş Alanı içerisinde kalmaktadır. Çizim tekniği yönünden incelendiğinde mevcut nazım imar planında değişiklik yapılmasına gerek olmadığı tespit edilmiştir. Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 16.06.2016 tarih ve 3331 sayılı kararıyla uygun görüldüğü şekilde İstiklal Mahallesi, 63 pafta, 766 ada, 22 nolu parsel alanında imar planında bulunan Bitişik nizam 3 kat konut lejandlı alanın yol alanına dönüştürülmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin (UİP-16184,5) 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına,

İmar planı değişikliğinin yürürlüğe girmesine müteakip taşınmazın kamulaştırılabilmesi için 5 yıllık kamulaştırma programının 2016 yılı dilimine ilave edilmesine ve işlemler için Belediye Başkanı’na ve Belediye Encümeni'ne yetki verilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 14. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Cedit Mahallesi, 35 pafta, 130 ada, 1 parsel bölgesinde imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, Cedit Mahallesi, 35 pafta, 130 ada, 1 parsel bölgesinde imar planı değişikliği, müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

İl Özel İdaresi'nin 18.04.2016 tarih, 4770 sayılı yazısı etüd edilmiştir. Cedit Mahallesi, 35 pafta, 130 ada, 1 parsel bölgesinde uygulama imar planında Evliya Çelebi İlkokulu lejandlı alan, nazım imar planında İlköğretim Alanları lejandlı alan bulunmaktadır. Söz konusu alan Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Etkilenme Geçiş Alanı içerisinde kalmaktadır. Çizim tekniği yönünden incelendiğinde mevcut nazım imar planında değişiklik yapılmasına gerek olmadığı tespit edilmiştir. Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 16.06.2016 tarih ve 3329 sayılı kararıyla uygun görüldüğü şekilde 15 metrelik trafik yolundan 5 metre, güneydoğu sınırındaki 31 parsel sınırından en az 15 metre yapı yaklaşma mesafesi ile öneri plan paftasında çizilen şekliyle ve okula öğrenci giriş çıkışının 10 metrelik Lala Hüseyin Paşa Caddesinden çözümlenmesi koşuluyla; Evliya Çelebi İlkokulu lejandlı alanın Temel Eğitim Alanı (İlkokul-Ortaokul), TAKS: 0.35, KAKS: 1.40, Serbest Nizam, Yençok: 21.00 m. lejandlı alana dönüştürülmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin (UİP-16184,6) 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 15. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Alipaşa Mahallesi, 6 pafta, 47 ada, 136 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi,olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Alipaşa Mahallesi, 6 pafta, 47 ada, 136 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun daha detaylı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 16. MADDESİNİN:

Belediye Meclisinin 06.10.2015 tarih, 371 sayılı kararı ile onaylanan 2550 nolu imar planı değişikliğinin düzenlenmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

Belediye Meclisinin 06.10.2015 tarih, 371 sayılı kararı ile onaylanan 2550 nolu imar planı değişikliğinin düzenlenmesi, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

Belediye Meclisinin 06.10.2015 tarih, 371 sayılı kararı ile Cedit Mahallesi, 35 pafta, 159 ada, 106 nolu parselde bulunan Karakol Alanı lejandlı sahanın İbadet Yeri lejandlı alana dönüştürülmesi; Lala Hüseyin Paşa Mahallesi, 50 pafta, 237 ada, 8 nolu parselde bulunan Park, Oyun Alanları, Dinlenme Alanları lejandlı sahada 2.000 m2 büyüklüğünde Karakol Alanı düzenlenmesi; Börekçiler Mahallesi, 56 pafta, 363 adanın güneyinde Ağaçlandırılacak Alan lejandlı sahada 2.000 m2 büyüklüğünde Park, Oyun Alanları, Dinlenme Alanları lejandlı alan düzenlenmesine yönelik 2550 nolu imar planı değişikliği Emniyet Müdürlüğü'nden görüş alınması kaydıyla onaylanmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün 05.11.2015 tarih 91760 sayılı yazısı, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'nün 18.11.2015 tarih 12233 sayılı yazısı ve ekleri, 19.10.2015 tarih 4627 kayıt nolu dilekçe etüd edilmiştir. Söz konusu yazılarda “...Hazineye ait İçişleri Bakanlığına (Emniyet Genel Müdürlüğü) tahsisli taşınmazın bulunduğu alana Polis Merkez Amirliği hizmet binası yapılmak üzere projelerin hazırlandığı, ...bununla birlikte Kütahya Belediyesince 159 ada, 106 parsel nolu taşınmaza karşılık Lala Hüseyin Paşa Mahallesi, 237 ada, 8 parsel nolu ...taşınmazın 2.000 m2'lik kısmının imar planında karakol alanı olarak ayrıldığı, yapılması planlanan Polis Merkez Amirliği hizmet binasının bu kısma uygulanması halinde arsalar arasında zemin farklılığı olacağından yeni zemin etüt raporuna ihtiyaç duyulacağı, ...Polis Merkez Amirliği hizmet binası yapımı için hazırlanan projelerin bu taşınmaza uygulanması sırasında oluşabilecek ek maliyetlerin ve 2.000 m2'lik kısmın ifraz işlemlerinin Belediyenizce karşılanması kaydıyla 159 ada, 106 parsel nolu 2.888,50 m2 yüzölçümlü taşınmazın imar planında ibadet yeri olarak düzenlenmesinin uygun olacağı bildirilmiş, ...zemin etüt raporuna bağlı olarak statik proje ile birlikte hesapların revize edilmesi ve oluşabilecek ek maliyetlerin Belediyenizce karşılanamayacağının bildirilmesi nedeniyle bahse konu imar planı değişikliğine itiraz ile gerekli hukuki sürecin başlatılması, ...söz konusu plan değişikliğinin iptali...” hususları belirtilmiştir. 19.10.2015 tarih 4627 kayıt nolu dilekçede ise “...eski emniyet müdürlüğü binasının yerine cami yapılması için karar alınmıştır. Şehrimizin bu bölümüne ambulans hizmetlerinin daha rahat verilebilmesi için yapılacak caminin altına veya yanına Acil 112 ambulans çıkış yeri yapılması daha uygun olacağı...” hususları belirtilmiştir.

Cemalettin Mahallesi Muhtarının 03.06.2014 tarih, 4114 kayıt nolu dilekçesinde “Cemalettin, Cedit ve Lala Hüseyin Paşa Mahallelerinin ortak ihtiyacı olan Cami için Menderes Caddesinde bulunan Emniyet Müdürlüğünün yeri, Cami (ibadet hane) olarak imar planı değişikliğinin yapılması...” talep edilmiştir. İl Müftülüğü'nün 23.07.2014 tarih, 2087 sayılı yazısında Cedit Mahallesi, 35 pafta, 159 ada, 106 parselde resmi kurum alanında İbadet Yeri alanı olarak imar planı değişikliğinin uygun bulunduğu belirtilmiştir. İbadet yerine dönüştürülen alana karşılık Emniyet Müdürlüğü için Lala Hüseyin Paşa Mahallesi, 50 pafta, 237 ada, 8 nolu parselde 2.000 m2 büyüklüğünde Karakol Alanı ayrılmıştır. Daha önce de Emniyet Hizmet Binası yapılması amacıyla Belediye Meclisinin 01.06.2012 tarih, 244 sayılı kararıyla imar planı değişikliği yapılarak Bölcek Mahallesi, 17 pafta, 4356 parselde Resmi Tesis Alanı düzenlenmiş, bu düzenleme ile Cedit Mahallesi, 35 pafta, 159 ada, 106 parselde Emniyet Müdürlüğü'nün boşalttığı 2.888 m2'lik alan yerine 22.486 m2'lik alan tahsis edilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait yeni hizmet binasının yapımına söz konusu alanda başlanmıştır. Ayrıca, 112 Acil yeri kentimizin başka bölgelerinde yapılmaktadır. Bu nedenlerle yukarıda belirtilen yazı ve dilekçede bahsi geçen taleplerinin reddine;

Belediye Meclisinin 06.10.2015 tarih, 371 sayılı kararı ile onaylanan 2550 nolu imar planı değişikliğinde Cedit Mahallesi, 35 pafta, 159 ada, 106 nolu parselde düzenlenen İbadet Yeri, Serbest Nizam, TAKS: 0.75, KAKS: 2.25, Hmax: Serbest lejandlı alana yönelik “İbadet Yeri alanında yapılacak yapıların zemin ve bodrum katlarında ticari tesisler yapılabilir.” plan notu oluşturulması; Lala Hüseyin Paşa Mahallesi, 50 pafta, 237 ada, 8 nolu parselde düzenlenen 2.000 m2 büyüklüğündeki Karakol Alanı lejandlı sahanın iptal edilerek söz konusu alanda imar planı değişikliğinden önceki Park, Oyun Alanları, Dinlenme Alanlarından oluşan imar planının uygulanması; Parmakören Mahallesi, J23b05d3b pafta, 4409 ada, 2 nolu parselin doğusunda imar planında bulunan Park alanında 2.000 m2 büyüklüğünde Resmi Kurum Alanı (Karakol Alanı), Serbest Nizam, TAKS: 0.50, KAKS: 2.00, Hmax: 16.50 m.(4 kat) lejandlı alan düzenlenmesi; azalan Park alanına karşılık daha önce Börekçiler Mahallesi, 56 pafta, 363 adanın güneyinde Ağaçlandırılacak Alan lejandlı sahada düzenlenen yaklaşık 2.000 m2 büyüklüğündeki Park, Oyun Alanları, Dinlenme Alanları lejandlı sahanın Park alanı olarak düzenlenmesine yönelik nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin (UİP-9420,58 – NİP-9422,59) 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına, işaretle yapılan oylama sonucunda Meclis Üyelerinden Nedim DELEN’ in red oyuna karşılık oy çokluğu ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 17. MADDESİNİN:

Eski Yoncalı yolu güzergahında yol alanı imar planı yapımı konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Eski Yoncalı yolu güzergahında yol alanı imar planı yapımı, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Kütahya Şube Müdürlüğü'nün 26.06.2015 tarih, 1835 sayılı yazısı etüd edilmiştir. DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi imar planlarının kuzeyde bittiği nokta ile Yoncalı imar planları arasında, imar planı bulunmayan sahada, eski Yoncalı yolu güzergahı esas alınarak yol alanı imar planı yapımı için gerekli olan kurum ve kuruluşlardan imar planına esas görüşler alınmıştır. DPÜ Rektörlüğü'nün 03.09.2015 tarih 7576 sayılı, İl Telekom Müdürlüğü'nün 24.08.2015 tarih 328850 sayılı, TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 6.İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'nün 14.08.2015 tarih 81318 sayılı, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün 12.08.2015 tarih 1150 sayılı, Fen İşleri Müdürlüğü'nün 17.08.2015 tarih 1912 sayılı, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. Proje ve Tesis Müdürlüğü'nün 18.08.2015 tarih 2064 sayılı, Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Kütahya Şube Müdürlüğü'nün 19.08.2015 tarih 2583 sayılı, Orman Bölge Müdürlüğü'nün 01.09.2015 tarih 1855543 sayılı, Kütahya İl Özel İdaresi'nin 18.08.2015 tarih 10315 sayılı, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 13.06.2016 tarih 1330 sayılı yazıları etüd edilmiştir. DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi imar planlarının kuzeyde bittiği nokta ile Yoncalı imar planları arasında eski Yoncalı yolu güzergahında 20 - 26 m.'lik yol alanları ve ilgili plan notlarından oluşan ilave nazım ve uygulama imar planının (UİP-21037 - NİP-21038) 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 18. MADDESİNİN:

- İlimiz merkez Sultanbağı ve Aydoğdu Mahallesi, Radar Yolu bölgesinde, Kent Bütününe yönelik imar planları ile Aydoğdu Mahallesi Yerleşik Alanı arasında kalan sahaya yönelik Kamu Yararı Kararı alınması konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, Sultanbağı ve Aydoğdu Mahallesi, Radar Yolu bölgesinde, Kent Bütününe yönelik imar planları ile Aydoğdu Mahallesi Yerleşik Alanı arasında kalan sahaya yönelik Kamu Yararı Kararı alınması, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

Belediye Meclisinin 05.05.2015 tarih, 207 sayılı kararı ile; Sultanbağı ve Aydoğdu Mahallesi, Radar Yolu bölgesinde, Kent Bütününe yönelik imar planları ile Aydoğdu Mahallesi Yerleşik Alanı arasında kalan 288 hektarlık sahada Konut Alanları, Kentsel – Sosyal – Teknik Altyapı Alanları olarak İlave Nazım ve Uygulama İmar Planlarının hazırlanması amacıyla yasal mevzuat çerçevesinde gerekli tüm etüdlerin yapılması; ilgili kurum-kuruluşlardan imar planına esas görüşler alınmasına karar verilmişti. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 08.06.2016 tarih, 1344-19641 sayılı yazısında; “...İlave Nazım ve Uygulama İmar Planları yapım işine esas hazırlanan etüt raporunda 116 adet 277.660,36 m2 büyüklüğündeki bahçe vasıflı sahanın Kuru Dikili Tarım Arazisi (KDT) vasfında olduğu; 26.05.2016 tarih ve 82 nolu İl Toprak Koruma Kurulunca tarım dışı kullanım izni verilen alan ile ilgili olarak ...İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden alınan ve tarım dışı kullanımı talep edilen tüm arazileri belirtir Kamu Yararı Kararının Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir...” hususları belirtilmiştir.

Yapılan düzenlemeler insan, toplum ve çevre ilişkilerinde dengeyi bozucu nitelikte değildir, ekonomik ve sağlık bakımından toplum lehine sonuçları vardır. Belirtilen tesis ve düzenlemelerin yapılmasından sonra, ekolojik yönden olumsuz etkisinin olmayacağı ve toplumsal kayıplar bakımından toplum aleyhine sonuçlar doğurmayacağı, aksine sosyal yönden halkın refah seviyesini arttıracağından yapılacak çalışmalar toplum lehine olacaktır. Yapılacak çalışmalarda Kamu Yararı bulunmaktadır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle; Kütahya, Merkez, Aydoğdu Mahallesi, J23B09C1A pafta, 101 ada, 57, 58, 59, 118, 124, 130, 134, 135, 136, 137, 141, 142, 144, 158 parseller, J23B09C2C pafta, 101 ada, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 parseller, J23B09C2D pafta, 101 ada, 192, 193, 194, 195, 197, 198, 239, 240, 245, 247, 248, 249, 250, 258, 259, 261 parseller, J23B09C1C pafta, 101 ada, 310, 311, 312 parseller, J23B09C1D pafta, 101 ada, 313, 314, 315, 316, 317, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365 parseller, J23B10D1C pafta, 101 ada, 603, 609 parseller, J23B10D1D pafta, 101 ada, 610, 611, 612, 613, 615, 617, 618, 621, 622, 626, 627, 628, 629, 633, 636, 637, 638, 640, 641, 642, 644, 646, 647, 649, 650, 651, 653, 654, 655, 656, 657, 659, 660, 665, 809, 979, 980 parseller, J23B09C1C pafta, 114 ada, 3, 4 parseller ve Sultanbağı Mahallesi, 68 pafta, 477 ada 15, 16, 20 nolu parselleri kapsayan Kuru Dikili Tarım Arazisi vasfındaki 116 adet 277.660,36 m2 büyüklüğündeki sahanın ilave imar planı yapımı işine esas, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun 13. maddesinin (d) bendi gereğince “Kamu Yararı Kararı” alınmasına, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 19. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Bölcek Mahallesi Yerleşik Alanına birleşik sahalara yönelik Kamu Yararı Kararı alınması konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, Bölcek Mahallesi yerleşik alanına birleşik sahalara yönelik Kamu Yararı Kararı alınması, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

Belediye Meclisinin 05.01.2016 tarih ve 12 sayılı kararı ile sınırları belirlenen, Bölcek Mahallesi yerleşik alanına birleşik sahalarda konut ve kentsel sosyal teknik altyapı alanları olarak ilave imar planı yapımı için, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13. maddesi (d) bendi gereğince tarım dışı amaçla kullanıma yönelik Toprak Koruma Kuruluna müracaat edilmişti. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 08.06.2016 tarih, 420-3335 sayılı yazısında; “...imar planı işine esas hazırlanan etüt raporunda 217 adet 479.221,16 m2 büyüklüğündeki sahanın Sulu Mutlak Tarım Arazisi (SMT) vasfında olduğu; 26.05.2016 tarih ve 82 nolu İl Toprak Koruma Kurulunca tarım dışı kullanım izni verilen alan ile ilgili olarak ...İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden alınan ve tarım dışı kullanımı talep edilen tüm arazileri belirtir Kamu Yararı Kararının Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir...” hususları belirtilmiştir.

Yapılan düzenlemeler insan, toplum ve çevre ilişkilerinde dengeyi bozucu nitelikte değildir, ekonomik ve sağlık bakımından toplum lehine sonuçları vardır. Belirtilen tesis ve düzenlemelerin yapılmasından sonra, ekolojik yönden olumsuz etkisinin olmayacağı ve toplumsal kayıplar bakımından toplum aleyhine sonuçlar doğurmayacağı, aksine sosyal yönden halkın refah seviyesini arttıracağından yapılacak çalışmalar toplum lehine olacaktır. Yapılacak çalışmalarda Kamu Yararı bulunmaktadır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle; Kütahya, Merkez, Bölcek Mahallesi; J23B09B2A pafta, 3995 ada, 29, 33, 49, 60, 72, 85, 87, 127, 129, 150, 156, 186, 187, 316, 317, 318, 319, 320, 326, 327, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 337, 349, 350, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363 parseller, J23B09B2D pafta, 3987 ada, 4, 6, 8, 9, 10, 11, 14, 24, 43, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 parseller, J23B09B2D pafta, 3974 ada, 4, 5, 6, 7, 8, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 parseller, J23B09B2C pafta, 3974 ada, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 56, 57, 58, 59 parseller, J23B09B3B pafta, 3974 ada, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 parseller, J23B09B3A pafta, 3974 ada, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 68, 69, 70 parseller, J23B09B2D pafta, 3975 ada, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 56, 57 parseller, J23B09B2C pafta, 3975 ada, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 parseller, J23B09B2C pafta, 3976 ada, 37, 38, 39, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 56, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 95 parseller ve J23B09B2B pafta, 3976 ada, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 200, 201, 202 nolu parselleri kapsayan Sulu Mutlak Tarım Arazisi vasfındaki 217 adet 479.221,16 m2 büyüklüğündeki sahanın ilave imar planı yapımı işine esas, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun 13. maddesinin (d) bendi gereğince “Kamu Yararı Kararı” alınmasına, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 20. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Evliya Çelebi Mahallesi, 20.L.1 pafta, 2782 ada, 20 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Evliya Çelebi Mahallesi, 20.L.1 pafta, 2782 ada, 20 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun daha detaylı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 21. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Gaybi Efendi Mahallesi, 21.M.3 pafta, 222 ada, 152-153-154 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Gaybi Efendi Mahallesi, 21.M.3 pafta, 222 ada, 152-153-154 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun, daha detaylı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 22. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Balıklı Mahallesi, 14 pafta, 81 ada, 41-42 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Balıklı Mahallesi, 14 pafta, 81 ada, 41-42 parsel alanında imar planı değişikliği konusunun, daha detaylı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 23. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Alipaşa Mahallesi, 7 pafta, 67 ada, 1 nolu parsel alanında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Alipaşa Mahallesi, 7 pafta, 67 ada, 1 nolu parsel alanında imar planı değişikliği konusunun, daha detaylı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 24. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Hamidiye Mahallesinde, imar planlarına bitişik bölgede imar planlarının hazırlanması konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, Hamidiye Mahallesinde, imar planlarına bitişik bölgede imar planlarının hazırlanması konusu, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

28.03.2016 tarih, 1327 kayıt nolu dilekçe ile Hamidiye Mahallesi, 2730  adada, imar planındaki yol alanının, 64 nolu parsel alanının dışına taşınması yönünde müracaat yapılmıştır. Aşağıda açıklandığı gibi, söz konusu bölgede imar planı hazırlanması için çalışma yapılacağından, 28.03.2016 tarih, 1327 kayıt nolu dilekçeyle yapılan bahse konu müracaatın reddine;

Hamidiye Mahallesinde, 2730 adada, 18.09.2014 tarih, 5753 kayıt nolu dilekçe ile yapılan,  75. Yıl Mahallesinin batısındaki parsellerin planlama çalışmasına katılması müracaat dosyası ile   03.12.2015 tarih, 3699 sayılı yazıyla, Çevre Düzeni Planına işlenmesi talep edilen, imar planına dahil edilmesi teklif edilen diğer alanlar lejandlı sahaların; Hamidiye Mahallesindeki konumu etüd edilmiştir. Hamidiye Mahallesinde, imar planlarına bitişik bölgede 317 hektarlık alanda; (ifrazları yapılmış 4 tane adada, 2 kat -TAKS: 0.40 – KAKS: 0.90 , diğer alanlarda Ayrık Nizam -2 kat, TAKS: 0.20 – KAKS: 0.40 ) lejandlı konut sahaları ile gerekli sosyal ve teknik altyapı (eğitim tesisleri, sosyal ve açık yeşil, sağlık tesisleri, sosyal ve kültürel tesisler, İbadet , Teknik Alt Yapı v.b) alanları olarak ilave imar planlarının hazırlanması için; İdaremiz tarafından; 1-Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Bursa, 2-D.S.İ 34. Şube Müdürlüğü  Kütahya,  3-BOTAŞ Doğal Gaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü  Ankara, 4-İl Telekom Müdürlüğü Kütahya, 5-Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Kütahya, 6-İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü/ Müze Müdürlüğü Kütahya, 7-İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Kütahya, 8-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kütahya,  9-TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 6.İletim Tesis ve İşletme Grup  Müdürlüğü Kütahya, 10-Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. Proje ve Tesis Müdürlüğü Kütahya, 11-Orman Bölge Müdürlüğü Kütahya, 12-Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kütahya, 13-İl Sağlık Müdürlüğü Kütahya, 14-Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kütahya Şube Müdürlüğü Kütahya, 15-Kütahya Belediyesi A. Fen İşleri Müdürlüğü B. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü C. Sağlık İşleri Müdürlüğü, 16-İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kütahya, 17-Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş Kütahya Şube Müdürlüğü Kütahya, 18-Halk Sağlığı Müdürlüğü/ Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Kütahya, 19-Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 20- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı(Maden İşleri Genel Müdürlüğü) Ankara: şeklindeki Kurum ve Kuruluşlardan imar planına esas görüşler alınmasına,  imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüd yaptırılmasına, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 25. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 130-131 pafta, 758 ada, 77 nolu parsel alanında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 130-131 pafta, 758 ada, 77 nolu parsel alanında imar planı değişikliği, müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

21.06.2017 tarih, 2809 kayıt nolu dilekçeyle; Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 130-131 pafta, 758 ada, 77 nolu parselin olduğu bölgede, imar bütünlüğünün sağlanması, Karayolu kenarındaki tüm tesislere aynı yapılaşma koşullarının verilmesinin adil planlama yaklaşımına uygunluk sağlanması hususları belirtilerek, kuzey kısmındaki yapı yaklaşma mesafesinin 0 metre, doğu kısmından da mevcut binanın korunması yönünde imar planı değişikliği talebi yapılmıştır. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 13.06.2016 tarih, E.576 sayılı yazısıyla, akaryakıt satış istasyonu faaliyet konulu işyeriyle ilgili ilave bina yapılması düşünülen alan hakkında, batı cephesi boyunca 5 metre, güney cephesi boyunca 5 metre sağlık koruma bandlarının onaylandığı, iletilmiştir. Parsel alanında; açık alan, bahçe alanı azalacağından, bahse konu imar planı değişikliği talebinin reddine, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 26. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Siner Mahallesi, J24A11B-12A-12D paftalarda imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez,  Siner Mahallesi, J24A11B-12A-12D paftalarda imar planı değişikliği dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

            Siner Mahallesi, J24A11B-12A-12D paftalarda, Belediye Meclisimizin 02.09.2014 tarih, 303 sayılı kararıyla onaylanan uygulama imar planında; Yeni Çevre Yolunun geçtiği bölgede “Yeni Çevre Yolu Kesin Projesi ve Alanı Belirlendikten Sonra İmar Planı Yapılacak Saha: Karayolları Çevre Yolları Bağlantısı Geçiş Koridoru (Geçiş Yolu Karayollarınca Planlanmaktadır.) ”,  plan onamasından önce onaylı olan imar planlı alanlar, Sanayi Tesisleri, Sanayi Tesisleri – KDKCAT (Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı Tesisleri) -Ticari Tes.; (E=0.70, TAKS:0.55, hmax:serbest), KDKCAT, Ticari Tesisler; (TAKS: 0.50, KAKS: 1.00, hmax: 8.50, 2 kat) lejandlı alanlar, sosyal ve teknik altyapı sahaları (spor alanları, ibadet yerleri, belediye hizmet alanları, sosyo-kültürel tesisler, park alanları, otoparklar, belediye teknik altyapı alanı, trafo, Karakol, Sağlık Tesisleri v.b) yer almıştır. İmar ve Bayındırlık Komisyonumuzca 26.04.2016 tarihinde uygun görülen taslak uygulama imar planı değişikliği, 05.05.2016 tarih, 1270 sayılı yazımızla, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğüne, görüş alınması amacıyla; iletilmiştir. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünün cevabi 23.06.2016 tarih, E.152461 sayılı yazısında; Yeni Çevre Yolu ve mevcut Karayolu ile yapılabilecek ve yapılamayacak bağlantı yerlerinin işaretlendiği proje örneği iletilmiştir.

            Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün 23.06.2016 tarih, E.152461 sayılı yazısında belirtilen hususların aktarılması, Yeni Çevre Yolu alanının 70 m. olarak tasarlanması, Afyon Yolunun kuzeye doğru genişletilmesi, Afyon Yolu ve yeni çevre yolu imar hatlarından en az 25 metre olacak şekilde bahçe alanlarının oluşturulması, Afyon Yoluna cepheli daha önce onaylanmış mevzii imar planlarında ve bu mevzii imar planlarına birleşik bölgelerde, (iptal edilen 18. madde imar uygulamasındaki ) 283 ada, 4 ve 6 nolu parsel alanlarında ;(yapılaşma hakkının % 100 ünün ticaret ve/veya KDKÇA kullanılabileceği) Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı ve Ticaret Alanlarının düzenlenmesi, düzenlenen bu alanlarda; daha önce onaylanmış mevzii imar planlarında diğer yapılaşma koşulları sabit tutularak,    18. Madde imar uygulaması yapılacak alanlarda, TAKS:0.50, KAKS:1.00, hmax: 8.50 metre, 2 kat, Serbest Nizam lejandların belirlenmesi, Ayrık Nizam Yençok 45 metre TAKS: 0.25 KAKS:1.40 (yapılaşma hakkının % 100 konut kullanılabileceği), min parsel cephe ve derinliği : 40 metre min. parsel büyüklüğü: 2.000 m2 lejandlarıyla TİCK (Ticaret +Konut) alanlarının planlanması , İlkokul –Anaokulu – Ortaokul- Belediye Hizmet Alanı – İbadet Yeri – Kültürel Tesisler – Sağlık Tesisleri – Karakol – Resmi Kurum : (Yençok: serbest, serbest nizam, TAKS: 0.50, KAKS: 1.40) lejandlı alanların, park, yol, otopark, orman sahalarının planlanması, plan notlarının düzenlenmesi, yönlerindeki uygulama imar planı değişikliği ile ilgili nazım imar planı değişikliğinin (UİP-11877,3 – NİP-11878,3) 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına,

İmar planı değişikliği genel bir değerlendirme yapılarak, talep üzerine hazırlanmadığından ; imar planı değişikliği alanı içerisindeki parsel maliklerinden imar planı değişikliği inceleme ücretlerinin alınmaması,   Eskişehir 1. İdare Mahkemesinin 2011/1018 nolu Kararı doğrultusunda işlem yapılması amacıyla; 18. Madde İmar Uygulamasının iptal edilerek, sahanın Uygulamadan önceki kadastral parsel alanlarına dönüştürülmesi, imar planı değişikliğinin kesinleşmesine müteakip, yeni çevre yolu alanında kalan Siner (295 ada:1) 3112 nolu parsel haricindeki daha önce sınırları belirlenmiş onaylı mevzii vb. imar  planları  dışında, orman alanını içermeyecek şekilde , Siner (295 ada:1) 3112 nolu parsel sahasını, yeni çevre yolu alanını da içine alarak; 18. Madde İmar Uygulamasının yapılmasına; işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 27. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Siner Mahallesi, 17.Ö.2 pafta, 15 ada alanında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez, Siner Mahallesi, 17.Ö.2 pafta, 15 ada alanında imar planı değişikliği, müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

24.06.2016 tarih, 2887 kayıt nolu dilekçe ile  Siner Mahallesi, 17.Ö.2 pafta, 15 ada , 2 nolu parsel alanında ada çizgisinin kaldırılması yönünde imar planı değişikliği talebi yapılmıştır. Uygulama imar planında 2 nolu parsel alanında Ayrık Nizam – 4 kat , TAKS: 0.35/KAKS:1.40 lejandları bulunmaktadır. Söz konusu 15 adada ada ayırma çizgisinin iptal edilmesine ilişkin uygulama imar planı değişikliğinin (UİP-21034,2) 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 28. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Alipaşa Mahallesi, 7 pafta, 67 ada, 34, 35, 36 ve 66 nolu parsel alanlarında imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Alipaşa Mahallesi, 7 pafta, 67 ada, 34, 35, 36 ve 66 nolu parsel alanlarında imar planı değişikliği konusunun daha detaylı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 29. MADDESİNİN:

Belediye Meclisimizin 05.04.2016 tarih, 143 sayılı kararıyla onaylanan doğal gaz hatları ile ilgili 2605 nolu imar planı değişiklikleri hakkında; BOTAŞ' ın 13.06.2016 tarih, E.23581 sayılı yazısının değerlendirilmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

Belediye Meclisimizin 05.04.2016 tarih, 143 sayılı kararıyla onaylanan doğal gaz hatları ile ilgili 2605 nolu imar planı değişiklikleri hakkında; BOTAŞ' ın 13.06.2016 tarih, E.23581 sayılı yazısının, daha detaylı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 30. MADDESİNİN:

Belediye Meclisimizin 03/05/2016 tarih, 182 sayılı kararıyla onaylanan Andız Mahalle Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Planlarına askı süresi dahilinde gelen itirazların ve müracaatların değerlendirilmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

Belediye Meclisimizin 03/05/2016 tarih, 182 sayılı kararıyla onaylanan Andız Mahalle Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Planlarına askı süresi dahilinde gelen itirazların ve müracaatların değerlendirilmesi konusu görüşüldü, yapılan görüşmeler sonunda;

Andız Mahalle Yerleşik Alanı İmar planına, askı süresi dahilinde; 03.06.2016 tarih ve 2555 kayıt nolu, 03.06.2016 tarih ve 2565 kayıt nolu, 08.06.2016 tarih ve 2645 kayıt nolu, 08.06.2016 tarih ve 2648 kayıt nolu, 09.06.2016 tarih ve 2673 kayıt nolu, 09.06.2016 tarih ve 2674 kayıt nolu, 09.06.2016 tarih ve 2675 kayıt nolu, 13.06.2016 tarih ve 2700 kayıt nolu itiraz dilekçeleri ve askı süresi dışında; 17.06.2016 tarih ve 2779 kayıt nolu, müracaat dilekçesi bulunmaktadır. Askı süresi dahilinde ve dışında yapılan itirazlar, ilgili bilgi, belge ve müracaatların tamamı etüd edilmiştir. 03.06.2016 tarih, 2565 kayıt nolu, 08.06.2016 tarih, 2648 kayıt nolu, 13.06.2016 tarih, 2700 kayıt nolu itiraz dilekçelerinde ve 17.06.2016 tarih, 2779 kayıt nolu müracaat dilekçesinde bahsi geçen söz konusu parseller; plan değişikliği onama sınırı içerisinde bulunmaktadır. Diğer itiraz dilekçelerinde bahsedilen parseller, plan değişikliği onama sınırı dışındadır. Ayrıca, 03.06.2016 tarih, 2555 kayıt nolu itiraz dilekçesinde belirtilen söz konusu 120 ada 48 nolu parselin yeşil alanda kaldığı belirtilmiş, ancak söz konusu parsel alanının bir kısmı Ticaret-Konut Alanında, bir kısmı yol alanı bir kısmı da Park lejandlı alanda kalmaktadır.

Andız Mahalle Yerleşik alanı İmar Planlarına yapılan itiraz dilekçelerinde; arazilerinin yol alanlarında kaldığından, planlanan yolların tarlaları böldüğünden, arazilerinin park lejandlı alandan çıkarılmasından, DSİ 3. Bölge Müdürlüğünün vermiş olduğu kurum görüşünün yeniden incelenmesinden bahsedilmektedir.

Belediye Meclisinin 02/02/2016 tarih ve 70 sayılı kararı ile Andız Mahalle Yerleşik alanı Nazım ve Uygulama İmar Planları  onaylanmış, askı süresi dahilinde itirazlar gelmiştir. İtirazlar değerlendirilerek, Belediye Meclisimizin 03/05/2016 tarih, 182 sayılı kararıyla, Andız Mahalle Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Planları onaylanmış ve askı süresi dahilinde yeniden itirazlar gelmiştir. Söz konusu planlar ilgili Kamu kurum, kuruluş görüşleri, ilgili dökümanlar, bilgi, belge ve müracaatlar etüd edilerek planlama çalışmasında değerlendirilmiştir.

Askı süresi dahilinde gelen itiraz dilekçeleri değerlendirildiğinde; 08/06/2016 tarih, 2648 kayıt nolu, 13/06/2016 tarih, 2700 kayıt nolu ve 17/06/2016 tarih, 2779 kayıt nolu dilekçelerde bahsedilen; Andız Mahallesi Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Plansız alanda kalan parsellerdeki, dere aksının korunarak, toplamda 12 metre olan dere koruma alanının kaldırılması, ''Andız Mahallesi Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Plansız Alanda, Dere Aksının Geçtiği Alanlardaki Parsellerde; Plansız Alanlara Göre Yapı Yapılacağı Zaman DSİ'den Görüş Alınacaktır.'' şeklinde plan notunun düzenlenmesi, Anaokulu Alanı lejandlı alanın imar hatlarının düzenlenerek, dere güzergahının Anaokulu Alanı dışında bırakılması, Anaokulu Alanı lejandlı alanın batısında yol ve park alanı düzenlenmesi ve 18. Madde İmar Uygulaması Yapılmasının Zorunlu Olduğu Alan Sınırının düzenlenmesi yönlerindeki,  1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin (UİP-17339,2 – NİP-17340,2) 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına;           

İmar planları düzenleyici nitelikte idari işlem olduğu, kamu yararı amacı taşıdığı ve plan bütünlüğünün sağlanması bakımından bu düzenlemeler dışında kalan 03/06/2016 tarih, 2555 kayıt nolu itiraz dilekçesinde belirtilen söz konusu parselin Park lejandlı alandan çıkarılması talebi, 03/06/2016 tarih, 2565 kayıt nolu itiraz dilekçesinde belirtilen yol alanının kaydırılması talebi, 08/06/2016 tarih, 2645 kayıt nolu, 09/06/2016 tarih, 2673 kayıt nolu, 09/06/2016 tarih, 2674 kayıt nolu, 09/06/2016 tarih, 2675 kayıt nolu itiraz dilekçelerinde belirtilen söz konusu parsellerde kalan yol alanlarının iptal edilmesi talebi itiraz konularının reddine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 31. MADDESİNİN:

Işıkkara Köyü, 123 ada 668 nolu parsel alanında imar planı ön izin talebi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

Işıkkara Köyü, 123 ada 668 nolu parsel alanında imar planı ön izin talebi konusu görüşüldü, yapılan görüşmeler sonunda;

30.06.2016 tarih, 2995 kayıt nolu dilekçe; ''Maliki bulunduğum Kütahya İli, Merkez İlçesi, Işıkkara Köyü, 123 ada, 668 parselde kayıtlı taşınmazıma ileri tarihlerde turizm amaçlı olarak otel işletmesi açacağımdan dolayı, otel inşaatı için tarafıma ön izin verilmesi...'' şeklindedir.

            Söz konusu Işıkkara Köyü, 123 ada 668  nolu parsel alanı; Belediye Mücavir Alan sınırı içerisinde bulunmaktadır. 1/5.000 Nazım İmar Planı ile 1/1.000 Uygulama İmar Planı dışındadır. 15.10.2008 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan 1/25.000 ölçekli Kütahya Ilıca Harlek TM sınırları içerisinde yer almakla beraber, bu Çevre Düzeni Planında; Turizm Tesis Alanı bölgesinde kalmaktadır. Parsel alanının tamamı, 16.12.2006 tarihinde 26328 sayılı Resmi Gazetede 4957/2634 sayılı yasa kapsamında yayımlanan Kütahya Ilıca-Harlek Termal Turizm Merkezi sınırları içerisindedir.

            Turizm Teşvik Kanunu'nun 7. Maddesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ve Turizm Merkezleri içinde her ölçekteki planları yapmaya, yaptırmaya, resen onaylamaya ve tadil etmeye yetkili olduğu açıklanmıştır. Parsel alanının da olduğu bölgede, İdaremizce yapılması düşünülen imar planı çalışması hakkında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün 07.01.2016 tarih, 3218 sayılı yazısı; ''...Afet riski altında kalan alanlara yönelik imar planı ile onaylı plana yönelik revizyon imar planı kapsamında belirlenecek ilave alan ihtiyacı dikkate alınarak mevcut taşıt yolunun kuzeyinde ''turizm tesis alanı'' ve güneyinde ''tercihli kullanım alanı'' amaçlı 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli İlave Nazım ve Uygulama İmar Planı hazırlanmasına yönelik Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanmasına İlişkin Yönetmeliğin 6. 7. ve 8. maddeleri uyarınca Kütahya Belediye Başkanlığına ön izin verilmesi uygun görülmüştür...'' şeklindedir.

            Işıkkara Köyü, 123 ada 668 nolu parsel alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ''Turizm Tesis Alanı'' olarak İlave Nazım ve Uygulama İmar Planı hazırlanması için ön izin verilen alanda kaldığı ve bütüncül plan çalışmasının devam etmesinden ötürü, söz konusu ön izin talebinin reddine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 32. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Perli Mahallesindeki 2391 parsel numaralı taşınmazın halihazırda yapılaşmaların yoğun bulunduğu Mahalle Yerleşik Alanı Sınırları içerisine alınması konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Perli Mahallesindeki 2391 parsel numaralı taşınmazın halihazırda yapılaşmaların yoğun bulunduğu Mahalle Yerleşik Alanı (nazım ve uygulama imar plansız) sınırları içerisine alınması konusu görüşüldü, yapılan görüşmeler sonunda;

            İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 13/06/2016 tarih E.64730002 sayılı yazısı; “..... İlimiz Merkez Perli Mahallesi, 2391 parselde kayıtlı (Perli İlkokulu) taşınmaza ait İmar Durumu Belgesinin hazırlanarak Müdürlüğümüze gönderilmesi istenmişti. İlgi (b) yazınızda Belediye Meclisinin 01.11.2013 tarih ve 474 sayılı kararıyla şartlı onaylanan Uygulama İmar Planları yürürlüğe girmediği gerekçesiyle İmar Durum Belgesi düzenlenemediği bildirilmektedir. Okul binası yapım inşaatı için ruhsat alınabilmesine esas olmak üzere söz konusu parselin mahalle yerleşik alanına dahil edilmesini rica ederim.” şeklindedir.

            Söz konusu Perli Mahallesi 2391 parsel numaralı taşınmazın halihazırda yapıların yoğun bulunduğu Mahalle Yerleşik Alanı (nazım ve uygulama imar plansız) sınırları içerisine alınmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 33. MADDESİNİN:

Belediye Meclisimizin 02/06/2016 tarih, 219 sayılı kararıyla onaylanan Parmakören Mahalle Yerleşik Alanı 1/5000 Revizyon Nazım ve 1/1000 Revizyon Uygulama İmar Planlarına askı süresi dahilinde gelen itirazların değerlendirilmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

Belediye Meclisimizin 02/06/2016 tarih ve 219 sayılı kararıyla onaylanan Parmakören Mahalle Yerleşik Alanı 1/5000 Revizyon Nazım ve 1/1000 Revizyon Uygulama İmar Planlarına askı süresi dahilinde yapılan itirazların değerlendirilmesi konusu görüşüldü, yapılan görüşmeler sonunda;

27.06.2016 tarih ve 2960 kayıt nolu,  11.07.2016 tarih ve 3040, 3041 kayıt nolu, 12.07.2016 tarih ve 3064 kayıt nolu, 13.07.2016 tarih ve 3064, 3065, 3066 kayıt nolu, 14.07.2016 tarih ve 3078, 3079, 3080, 3081 kayıt nolu itiraz dilekçeleri bulunmaktadır. Askı süresi dahilinde yapılan itirazlar,  ilgili bilgi, belge ve müracaatların tamamı etüd edilmiştir. 19.07.2016 tarih ve 3132, 3133 kayıt nolu dilekçeleri ise askı süresi dışında gelen müracaat dilekçeleridir.  

Parmakören Mahalle Yerleşik alanı Revizyon Nazım ve Revizyon Uygulama İmar Planlarına yapılan itiraz ve müracaat dilekçelerinde genel olarak; arazilerinin imar plansız olarak belirlenen mahalle yerleşik alanları içerisine alınmasından, arazilerinin yol alanlarında kaldığından, 18. madde imar uygulaması yapılacak alanlar içerisinde olan tarlalarından hiçbir kesinti yapılmamasından tamamının korunmasından, Parmakören Mahallesinin halen köy olduğundan ve sulu tarım yaptıkları alanlarının, meyve bahçelerinin imar planlarına dahil edilmeyip imar dışı bırakılmasından bahsedilmektedir.

Belediye Meclisinin 02/06/2016 tarih ve 219 sayılı kararı ile Parmakören Mahalle Yerleşik alanları 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planları  onaylanmıştır. Söz konusu planlar ilgili Kamu kurum, kuruluş görüşleri, ilgili dökümanlar, bilgi, belge, müraacatlar ve Belediye Meclisimizin 04/11/2014 tarih 382 sayılı kararı ve Belediye Meclisimizin 03/02/2015 tarih 62 sayılı kararıyla Parmakören Mahallesinde onaylanan imar planlarına askı sürelerinde gelen itiraz dilekçeleri de etüd edilerek söz konusu 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama imar planlarının hazırlanmasında değerlendirilmiştir.

Parmakören Mahallesi 2006 yılında köy tüzel kişiliği iptal edilerek mahalle statüsüne geçmiştir. Belediye Meclisimizin 02/02/2009 tarih 40 sayılı kararıyla da Parmakören Mahallesi Yerleşik Alanı belirlenerek bu Mahalle Yerleşik alanı sınırı Plan araştırma sınırı kabul edilerek bu sınırlar dahilinde ilgili kurum ve kuruluşlardan imar planı yapımına esas görüşler alınarak bu görüşler söz konusu Revizyon Nazım ve Uygulama imar planlarına ve plan notlarına aktarılmıştır. İl Tarım Müdürlüğününde 09.06.2011 tarih 5951 sayılı yazısıyla Parmakören Mahalle Yerleşik alanının da içinde bulunduğu, Mahalle Yerleşik Alanları içerisinde kalan parsellerin tarım dışı amaçla kullanılmasına izin verildiği belirtilmiştir. Parmakören Mahallesine ait 1/5000 Revizyon Nazım ve 1/1000 Revizyon Uygulama İmar Planları; Mahallenin halihazırda yapılarının yoğun bulunduğu bölgeleri “mahalle yerleşik alanı (nazım ve uygulama imar plansız alanlar)” kabul edilerek bitişiğindeki alanlarda planlama çalışması yapılmıştır. Söz konusu Parmakören 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar planları yürürlüğe girdikten sonra 18. Madde İmar Uygulaması yapılması hedeflenmiş olup bu alanlar 18. Madde İmar Uygulaması Yapılmasının Zorunlu Olduğu Alan Sınırları ile belirtilmiştir.3194 sayılı İmar Kanunu 18. Madde İmar Uygulamalarında, uygulama yapılacak sahada kalan kadastro parsellerinin her birinden, söz konusu alanda planlanan Genel Hizmet Alanları (yol,park,otopark vb.) için hesap edilen Düzenleme Ortaklık Payı ( DOP ) oranında kesinti yapılır. Kesintiden sonra kalan alan ise mümkün olduğunca kadastro mülkiyetlerine veya en yakın en uygun yere tahsis edilir. DOP oranı kanunen bedelsiz % 40 ı geçemez. Tüm bu işlemler 3194 sayılı İmar Kanunu ve İmar Uygulama Yönetmeliği'ne uygun bir biçimde yapılmaktadır.

Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı askı süresinde gelen itiraz ve müracaat konularının reddine işaretle yapılan oylama sonucunda oybirliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 34. MADDESİNİN:

Belediye Meclisimizin 03/05/2016 tarih 194 sayılı kararıyla onaylanan Kırgıllı Mahalle Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Planlarına askı süresi dahilinde gelen itirazların değerlendirilmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

Belediye Meclisimizin 03/05/2016 tarih 194 sayılı kararıyla onaylanan Kırgıllı Mahalle Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Planlarına askı süresi dahilinde gelen itirazların değerlendirilmesi konusu görüşüldü, yapılan görüşmeler sonunda;

16/06/2016 tarih ve 2744 kayıt nolu dilekçe; “Kırgıllı Mahallemizde imar planı çalışması askıya çıkmış durumdadır. 16-06-2016'da askıdan inecektir. Plan çalışmasını incelediğimizde Mehmet Kuru ve Mustafa Kuru adına 3121 ada 2 parsel nolu tapulu yerimizin doğu kısmında olan 3parsel nolu taşınmazın hazineye ait olduğu daha önce kadastro çalışmalarında tespit edilmiştir. Bu yere biz yıllardır maliyeye ecrimisil ödemekteyiz. Satın almak istediğimizde imar çalışmasından sonra satın alınabileceğini söylediler. Belediye imar planında burasının bir kısmının park olduğunu gördük. Yıllardır ecrimisil ödediğimiz bu 3121 ada 3 parsel taşınmazın en azından duvar olan kısmına kadar satışına izin verilmesi için park olan kısmının kaldırılmasını istiyoruz. Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.” ve 16/06/2016 tarih ve 2745 kayıt nolu dilekçe; “İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne Kırgıllı Mahallesi imar plan çalışmasında askıya çıkmış durumdadır. 16.06.2016 da askıdan inecek olan çalışmayı incelediğimde Firides Çamlıbel adına 3117 ada 49 parsel nolu bahçemin büyük bir bölümünden yol geçmektedir. Ben bu yolun kendi bahçemden geçmesini istemiyorum. Gereğinin yapılmasını saygıyla arz ederim.” şeklindedir.

Kırgıllı Mahalle Yerleşik Alanı İmar planları yürürlüğe girdikten sonra 18. Madde İmar Uygulaması yapılması hedeflenmiş olup bu alanlar 18. Madde İmar Uygulaması Yapılmasının Zorunlu Olduğu Alan Sınırları ile belirtilmiştir. Söz konusu 16/06/2016 tarih 2745 kayıt nolu itiraz dilekçesinde belirtilen 3117 ada 49 parsel nolu taşınmaz 18. Madde İmar Uygulaması yapılacak alanlar içerisinde kalmaktadır. 3194 sayılı İmar Kanunu 18. Madde İmar Uygulamalarında, uygulama yapılacak sahada kalan kadastro parsellerinin her birinden, söz konusu alanda planlanan Genel Hizmet Alanları (yol,park,otopark vb.) için hesap edilen Düzenleme Ortaklık Payı ( DOP ) oranında kesinti yapılır. Kesintiden sonra kalan alan ise mümkün olduğunca kadastro mülkiyetlerine veya en yakın en uygun yere tahsis edilir. DOP oranı kanunen % 40 ı geçemez. Tüm bu işlemler 3194 sayılı İmar Kanunu ve İmar Uygulama Yönetmeliği'ne uygun bir biçimde yapılmaktadır.

Kırgıllı Mahalle Yerleşik alanı İmar Planlarında 18. Madde İmar Uygulaması yapılması için belirlenen alanlar dışındaki  diğer alanlar için ; “18. Madde İmar Uygulaması Yapılmasının Zorunlu Olduğu Alan Sınırı dışındaki sahalarda; yol ve park alanları kamuya bedelsiz terk edilecektir.” şeklinde plan notu düzenlenmiştir. Söz konusu 16/06/2016 tarih ve 2744 kayıt nolu itiraz dilekçesinde belirtilen 3121 ada 2 parsel nolu taşınmaz ise 18. Madde İmar Uygulaması yapılacak alanların dışında olup yine Genel Hizmet Alanları (yol, park, otopark vb.) için terk oranı yaklaşık %40 oranında olacak şekilde düzenleme yapılan alanda kalmaktadır.

İmar planları düzenleyici nitelikte idari işlem olduğu, kamu yararı amacı taşıdığı ve plan bütünlüğünün sağlanması hedeflendiği için söz konusu itiraz konularının reddine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 35. MADDESİNİN:

Belediye Meclisimizin 03/05/2016 tarih 193 sayılı kararıyla onaylanan; Alayunt Mahalle Yerleşik Alanı İmar Planlarında 18. Madde İmar Uygulaması yapılacak alanlarda Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi dahilinde gelen itirazın değerlendirilmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

Belediye Meclisimizin 03/05/2016 tarih, 193 sayılı kararıyla onaylanan; Alayunt Mahalle Yerleşik Alanı İmar planlarında 18.Madde İmar Uygulaması yapılacak alanlarda Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi dahilinde gelen itirazın değerlendirilmesi konusu görüşüldü, yapılan görüşmeler sonunda;

31/05/2016 tarih ve 2475 kayıt nolu dilekçe; “Mülkiyeti tarafımıza ait olan İlimiz Alayunt Mahallesinin Organize Sanayiye paralel yapılan yolun düz bir şekilde ve bizden ve parsel komşumuz olan Halil Fındıklı'nın mülkiyetindende ortak olacak şekilde yeni yol planı düzenlenmesini ve planın buna göre yapılmasını arz ederim.” şeklindedir.

Söz konusu itiraz dilekçesinde belirtilen Alayunt Mahallesi 3364 ada 14 parsel numaralı taşınmaz alanı ve çevresindeki taşınmazlar İmar Planlarında 18. Madde İmar Uygulaması yapılacak alanlarda kalmaktadır. 3194 sayılı İmar Kanunu 18. Madde İmar Uygulamalarında , uygulama yapılacak sahada kalan kadastro parsellerinin her birinden, söz konusu alanda planlanan Genel Hizmet Alanları (yol,park,otopark vb.) için hesap edilen Düzenleme Ortaklık Payı ( DOP ) oranında kesinti yapılır. Kesintiden sonra kalan alan ise mümkün olduğunca kadastro mülkiyetlerine veya en yakın en uygun yere tahsis edilir. DOP oranı kanunen % 40 ı geçemez. Tüm bu işlemler 3194 sayılı İmar Kanunu ve İmar Uygulama Yönetmeliği'ne uygun bir biçimde yapılır.

Bu nedenlerle Belediye Meclisinin 03/05/2016 tarih 193 sayılı kararı ile onaylanan; Alayunt Mahallesindeki 1/5000 Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planı değişikliğine, yukarıdaki dilekçe ile yapılan itirazın reddine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 36. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Enne Mahalle Yerleşik Alanı 1/5000 Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planı yapımı konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Enne Mahalle Yerleşik Alanı 1/5000 Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planı yapımı, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonunda;

Söz konusu Enne Mahallesi yerleşik alanında; Belediye Meclisimizin 02.03.2012 tarih, 96 sayılı kararıyla 1/5000 Nazım İmar Planı İlgili Kurum ve Kuruluşlardan görüş alınması ve İmar planına esas jeolojik-jeoteknik etüd yapılması kaydıyla, onaylanmıştı. Belediye Meclisimizin 03.12.2013 tarih, 507 sayılı kararıyla da yol alanları, ilköğretim tesisleri, ibadet yeri alanları, resmi kurum alanları, Sağlık Tesisleri alanı, sosyo-kültürel tesis alanları, belediye hizmet alanları, aktif yeşil alanlar ve meskun konut bölgesinde bitişik nizam, 3 kat ve gelişme konut bölgesinde ayrık nizam konut alanları(T.A.K.S: 0.35, K.A.K.S: 1,05, 3 kat), olarak planlanmasına yönelik 1/1000 Uygulama İmar Planı; İlgili Kurum ve Kuruluşlardan görüş alınması, İmar planına esas jeolojik, jeoteknik etüd yapılması kaydıyla onaylanmıştı. Bahse konu Nazım İmar Planları ve Uygulama İmar Planları hazırlanıp askı işlemi tamamlanmadığından söz konusu planlar yürürlüğe girmemiştir.

Enne Mahallesi İmar Planı yapımı konusu ile ilgili kamu kurum ve kuruluş görüşleri, ilgili dökümanlar, müracaatlar, bilgi ve belgeler etüd edilerek plan yapımı çalışmasında değerlendirilmiştir. İmar planına esas jeolojik-jeoteknik etüdler yaptırılmış olup yerleşime uygun olmayan alanlara rastlanılmamıştır. 

Planlama alanı 253.367 m2 ve öngörülen nüfus 2.040 kişidir. Mahallenin halihazırda yapıların yoğun bulunduğu bölgeleri; mahalle yerleşik alanı (nazım ve uygulama imar plansız) olarak belirlenerek, Konut ve Ticaret+Konut bölgelerinde Ayrık Nizam (T.A.K.S:0.25, K.A.K.S:1.05, 4 kat), Parklar, Anaokulu Alanı (K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50m 4 kat Serbest Nizam), İlkokul Alanları (T.A.K.S:0.40, K.A.K.S:1.60 ve T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50m 4 kat, Serbest Nizam), Sağlık Tesisi Alanları (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50m 4 kat, Serbest Nizam), Sosyal Tesis Alanı (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50m 4 kat, Serbest Nizam) İbadet Yerleri (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:Serbest, Serbest Nizam), Belediye Hizmet Alanları (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50m 4 kat, Serbest Nizam), Resmi Kurum Alanı (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50m 4 kat, Serbest Nizam), Rekreasyon alanı, Yol alanları,  Pasif Yeşil Alan, Ağaçlandırılacak Alan v.b lejandlı sahalar düzenlenmesi, 18. Madde İmar Uygulaması yapılacak alanların belirlenmesi, Ayrık Nizam 2 katlı konut alanlarına T.A.K.S:0.40 ve K.A.K.S:0.95 lejandları eklenmesi ve Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen görüşlerin plan notlarına aktarılması ve planlarda belirtilmesi yönlerindeki Enne Mahallesine ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı (UİP-21044 - NİP-21045), 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 37. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Yoncalı Mahalle Yerleşik Alanı 1/5000 Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planı yapımı konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Yoncalı Mahalle Yerleşik Alanı 1/5000 Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planı yapımı, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonunda;

Söz konusu Yoncalı Mahallesi yerleşik alanında; Belediye Meclisimizin 02.03.2012 tarih, 96 sayılı kararıyla 1/5000 Nazım İmar Planı İlgili Kurum ve Kuruluşlardan görüş alınması ve İmar planına esas jeolojik-jeoteknik etüd yapılması kaydıyla, onaylanmıştı. Belediye Meclisimizin 03.12.2013 tarih, 507 sayılı kararıyla da yol alanları, ilköğretim tesisleri, ibadet yeri alanları, resmi kurum alanları, Sağlık Tesisleri alanı, sosyo-kültürel tesis alanları, belediye hizmet alanları, aktif yeşil alanlar ve meskun konut bölgesinde bitişik nizam, 3 kat ve gelişme konut bölgesinde ayrık nizam konut alanları(T.A.K.S: 0.35, K.A.K.S: 1,05, 3 kat), olarak planlanmasına yönelik 1/1000 Uygulama İmar Planı; İlgili Kurum ve Kuruluşlardan görüş alınması, İmar planına esas jeolojik, jeoteknik etüd yapılması kaydıyla onaylanmıştı. Bahse konu Nazım  İmar Planları ve Uygulama İmar Planları hazırlanıp askı işlemi tamamlanmadığından söz konusu planlar yürürlüğe girmemiştir.

Yoncalı Mahallesi İmar Planı yapımı konusu ile ilgili kamu kurum ve kuruluş görüşleri, ilgili dökümanlar, müracaatlar, bilgi ve belgeler etüd edilerek plan yapımı çalışmasında değerlendirilmiştir. İmar planına esas jeolojik-jeoteknik etüdler yaptırılmış olup yerleşime uygun olmayan alanlara rastlanılmamıştır. 

Planlama alanı 328.364 m2 ve öngörülen nüfus 3.500 kişidir. Mahallenin halihazırda yapıların yoğun bulunduğu bölgeleri; mahalle yerleşik alanı (nazım ve uygulama imar plansız) olarak belirlenerek, Konut ve Ticaret+Konut bölgelerinde Ayrık Nizam (T.A.K.S:0.25, K.A.K.S:1.05, 4 kat), Parklar, İlkokul alanı (T.A.K.S:0.40, K.A.K.S:1.60 Yençok:16.50m 4 kat, Serbest Nizam), Sağlık Tesisi Alanları (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50m 4 kat, Serbest Nizam), İbadet Yerleri (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:Serbest, Serbest Nizam), Belediye Hizmet Alanı (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50m 4 kat, Serbest Nizam), Resmi Kurum Alanı (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50m 4 kat, Serbest Nizam), Mezarlık Alanı, Yol alanları,  pasif yeşil alan, ağaçlandırılacak alan v.b lejandlı sahalar düzenlenmesi, 18. Madde İmar Uygulaması yapılacak alanların belirlenmesi, Ayrık Nizam T.A.K.S:0.40 2 kat konut alanlarına K.A.K.S:0.95 lejandı eklenmesi ve Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen görüşlerin plan notlarına aktarılması ve planlarda belirtilmesi yönlerindeki Yoncalı Mahallesine ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı (UİP-21046 - NİP-21047), 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 38. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Siner Mahallesi, 118 ada, 1 parselde imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Siner  Mahallesi 118 ada 1 parselde imar planı değişikliği  konusu görüşüldü, yapılan görüşmeler sonunda;

            Siner Mahallesi 118 ada, 1 parselde 1/1000 Uygulama İmar Planında Belediye Hizmet Alanı

(Belediye Hizmet Alanında İdari, Ticari, Sosyo-Kültürel, spor vb Tesisler yapılabilir) ve Kütahya Belediyesi Spor Tesisleri Alanı E:0.05 lejandlı sahalar bulunmaktadır. Kütahya Belediyesi Spor Tesisleri lejandlı alanın Emsalin kaldırılarak çekme mesafeleri haricinde tabanda 1000 metrekare olacak şekilde ve çekme mesafelerinin güneyden ve doğudan 3'er metre diğer yönlerden 5'er metre olarak düzenlenmesinin (UİP-21034,3), 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 39. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Parmakören Mahallesi, 4006 ada, 1 parselde imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Parmakören Mahallesi 4006 ada 1 parselde imar planı değişikliği konusu görüşüldü, yapılan görüşmeler sonunda;

           Parmakören Mahallesi 4006 ada 1 parselde Ayrık Nizam 2 kat TAKS:0.25 KAKS:0.50 Konut alanı ve 182 m2 de park alanı bulunmaktadır. İmar Uygulaması aşamasında sehven adada tek parsel oluşturulmuştur. İşlemlerde problem yaşanmaması için parsel alanının tamamının Ayrık Nizam 2 kat,  TAKS:0.25 KAKS:0.50 Konut alanı olarak düzenlenmesi azalan park alanı için Üniversite karşısı imar planı çalışmalarında park alanı ayrılması(UİP-10479,3 – NİP-10481,2) 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 40. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Enne Mahallesi, 231 ada, 2 parsel ve 232 ada, 1 parselde Mevzi İmar Planı talebi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Enne Mahallesi 231 ada 2 parsel ve 232 ada 1 parselde Mevzi İmar Planı önizni   konusu görüşüldü; yapılan görüşmeler sonunda;

15.06.2016 tarih 2848 sayılı dilekçe ile ”Kütahya İli Merkez İlçesi, Enne Mahallesi I23C23D3A Pafta 231 ada 1 ve 2 parsellerde, civarındaki yapılaşma şartlarına uygun, Akaryakıt, LPG, LNG tesisleri, idari Tesisler, Ticari Tesisler ve Depo lajendlı Mevzi İmar İmar Planı yapmak istiyoruz” şeklindedir.

 Bahse konu Enne Mahallesi 231 ada 2 parsel ve 232 ada 1 parsel Nazım ve Uygulama İmar Planlarının ve Mahalle Yerleşik Alanlarının dışındadır. Parsel alanları Kütahya -Tavşanlı Karayolu kenarının batısında,  Kütahya Tavşanlı Doğalgaz Hattının doğusunda ve Geven Jeotermal Sahası Kaynak Koruma Alanı 3. Derece  Koruma Alanının içerisinde kalmaktadır. Parsel alanının Karayolu Kenarında kalmasından dolayı 25 metre Karayoluna çekme mesafesi bulunacağından, Doğalgaz Hattından dolayı Doğalgaz Koruma Alanı bırakılacağından ve Jeotermal Kaynak Koruma Alanı içerisinde bulunduğundan dolayı Yapılaşma Alanı kalmayacağından dolayı talebin reddine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 41. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 93 pafta, 1912 ada, 30,31 ve 32 nolu parsel alanlarında imar planı değişikliği, İstasyon caddesindeki parsellerde 4 ve 8 katlı yapılaşmanın düzenlenerek 8 katlı yapılması talebi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 93 pafta, 1912 ada, 30,31 ve 32 nolu parsel alanlarında imar planı değişikliği, müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

28.06.2016 tarih, 2948 kayıt nolu dilekçe ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi, 93 pafta, 1912 ada, 30,31 ve 32 nolu parsel alanlarında yapılaşma koşulları değiştirilmeden, tüm inşaat hakkının, toplam KAKSın, blok nizam – 8 kat tek blokta kullanılacak şekilde, imar planı değişikliği talep edilmiştir. Söz konusu parsel alanlarının bulunduğu sahada; 30 metrelik yola bakan bölümde BL-8 lejandı, 10 metrelik yola bakan kesimde BL-4  lejandı; imar planında yer almıştır.  Yapılaşma dokusu bozulacağından, bahse konu  28.06.2016 tarih, 2948 kayıt nolu dilekçeyle yapılan imar planı değişikliği talebinin reddine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 42. MADDESİNİN:

Afyon Yolunda bisiklet yollarının oluşturulmasına ilişkin imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

Afyon Yolunda bisiklet yollarının oluşturulmasına ilişkin imar planı değişikliği konusunun daha detaylı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 43. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Siner Mahallesinde Yeni Çevre Yolu kontrol alanının düzenlenmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Siner Mahallesinde, Yeni Çevre Yolu kontrol alanının düzenlenmesi dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

Siner(Zafertepe)Mahallesinde, uygulama imar planlarına göre 18. Madde İmar Uygulaması yapılarak, parselasyon planlarının tamamlanmış olduğu bölgenin doğu kesiminde; “ Kütahya kenti Yeni Çevre Yolu Güzergahı Kontrol Alanı- yapı yasağı uygulanacak alan” bulunmaktadır. Yeni Çevre Yolu projesi kesinleştiğinden, söz konusu  “ Kütahya kenti Yeni Çevre Yolu Güzergahı Kontrol Alanı- yapı yasağı uygulanacak alan” ın; 203 nolu ada haricindeki diğer konut bölgelerinde   iptal edilerek; uygulamaların yapılmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 44. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Kırgıllı Mahallesi 3101 ada 1088, 1090, 1091, 1091, 1131, 1133, 1135, 1136, 1137, 1138 parsellerde Güneş Enerjisi yapılması konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Kırgıllı Mahallesi 3101 ada 1088, 1090, 1091, 1131, 1133, 1135, 1136, 1137, 1138 parselde Mevzi İmar Planı Yapımı konusu görüşüldü,  yapılan görüşmeler sonunda;

           Kırgıllı Mahallesi 3101 ada 1088, 1090, 1091, 1131, 1135, 1136, 1137, 1138 parsellerde Belediye Meclisimizin 01.12.2015 tarih 458 sayılı kararı ile ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alınması İmar Planına esas jeolojik-jeoteknik etüdlerin yaptırılması ilgili şehir Plancısına hazırlattırılmasına karar verilmişti. 25.07.2016 tarih 3227 sayılı dilekçe ile  ” Kırgıllı Mahallesi 3101 ada 1088, 1090, 1091, 1131, 1133, 1135, 1136, 1137, 1138 parsellerde İmar Planı yaptırmamız için Belediyenizce önizin verilmiştir. Hazırlatmış olduğumuz İmar Planlarının komisyonda görüşülerek, onay için meclise havalesinin yapılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim” şeklindedir.

Bahse konu parsellerde ilgili kurum ve kuruluş görüşleri tamamlanmış İmar Planına esas jeolojik-jeoteknik etüdler yaptırılmıştır. İlgili kurum ve kuruluş görüşleri etüd edilmiştir. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı ( Güneş Enerji Santrali) alanında bahçe mesafelerinin 5'er metre olarak ve yol alanlarının en az 7 metre olarak planlaması Güneş Enerji Santrali Tesisi yapılaşma koşulları, Güneş Enerji Santrali panelleri Emsale dahil değildir. Panel yükseklikleri Tesisin gerektirdiği Teknolojik özelliklerine göre Yençok: serbesttir. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına dayalı Üretim Tesisi Alanında Şalt Sahası,  Kumanda Binası, İdari Sosyal Tesis Yapıları ve Trafo yapılabilir. Yapı İnşaat Emsali E:0.05, Yapı Yüksekliği Yençok:6.50 metre olup 2 katı geçemez. Parsellerin yola cepheli kenarlarında ki yapı yaklaşma sınırları hariç, yapı yaklaşma sınırları içine ihtiyaç duyulması halinde güneş paneli yerleştirilebilir. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince su ürünlerinin yaşama üreme, muhafaza ve istihsalini koruyacak tedbirlerin alınması gerekmektedir şeklinde plan notlarına eklenmesinin (UİP-21058 - NİP-21059),   3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 45. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Okçu Mahallesi, 4353 ada 1 parsel numaralı alanda imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Okçu Mahallesindeki 4353 ada, 1 parsel numaralı alanda  İmar planı değişikliği  müracaat konusu görüşüldü, yapılan görüşmeler sonunda;   

            Okçu Mahallesi 4353 ada, 1 parsel ile ilgili olarak 22/07/2016 tarih 3178 kayıt numaralı dilekçe; “Merkez Kütahya Okçu Mahallesi 4353 ada 1 parsel nolu 1374,84 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı mülkiyeti hazineye ait taşınmazı hazineden satın alabilmem için park alanından arsaya çevrilmesi için yapılan talebin reddedildiğini Milli Emlak Müdürlüğünden gelen yazı ile öğrenmiş bulunmaktayım. Bu durumda bu taşınmazı satın alabilmem için imar planı tadilatı ile park alanından ağaçlandırılacak alan vasfına dönüştürülmesi için gereği hususunu müsaadelerinize arz ederim.” şeklindedir.

Okçu Mahallesi 4353 ada 1 parsel numaralı taşınmaz Belediye sınırları dahilinde 1/5000 Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planlarında park alanında kalmaktadır. Söz konusu  4353 ada 1 parsel alanında Ağaçlandırılacak Alan düzenlenmesi ve azalan park alanına eşdeğer; Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği kapsamında Aydoğdu Mahallesi 101 ada 959 parsel alanında  Park Alanı düzenlenmesi yönlerindeki 1/1000 Uygulama imar planı ve değişikliği ile bu Uygulama imar planı değişikliğindeki fonksiyonların nazım imar planlarına aktarılması yönündeki nazım imar planı ve değişikliği (UİP-8344,3 – NİP-8343,3), 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda, Meclis Üyelerinden SALİH ÖZDEN, ENVER ERDOĞAN, AZİME NUR AKTAŞ AKALIN, AHMET ULUCA, SERDA BAL YILDIZ, NEDİM DELEN, YUSUF SÖKMEN, EROL MERCAN, MUSTAFA EROL, AHMET UYGAR’ın red oylarına karşılık oy çokluğu ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 46. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Maltepe Mahallesi, 72 pafta, 510 ada, 138 parsel bölgesinde imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Maltepe Mahallesi, 72 pafta, 510 ada, 138 parsel bölgesinde imar planı değişikliği, dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

Halk Sağlığı Müdürlüğünün 28.07.2016 tarih ve 5649 sayılı yazısı etüd edilmiştir. Mülkiyeti Belediyemize ait olan Maltepe Mahallesi, 72 pafta, 510 ada, 138 ve 48 parsel nolu taşınmazların bulunduğu alanda uygulama imar planında 5 ve 3 m. yapı yaklaşma mesafesi bulunan Sağlık Tesis Alanı, TAKS: 0.50, KAKS: 1.50, Hmax: 11.00 m. (3 kat), Serbest Nizam lejandlı alan; nazım imar planında Sağlık Tesis Alanı lejandlı alan bulunmaktadır. Diğer koşullar değiştirilmeden Sağlık Tesis Alanındaki yapı yaklaşma mesafelerinin, TAKS-KAKS değerlerinin kaldırılarak TAKS-KAKS aranmayacaktır şeklinde düzenlenmesi ve güneybatı tarafındaki imar hattının 32 nolu parsel alanına girmeyecek şekilde düzenlenmesine yönelik uygulama imar planı değişikliğinin (UİP-9420,59); 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 47. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Servi Mahallesi, 19 pafta, 1671 ada, 143 parsel bölgesinde imar planı değişikliği konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Servi Mahallesi, 19 pafta, 1671 ada, 143 parsel bölgesinde imar planı değişikliği, müracaat dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

            Şevelli Camii ve Kur'an Kursu Yaşatma Derneği'nin 16.03.2015 tarih, 1262 kayıt nolu ve 20.01.2016 tarih, 2016-1546 kayıt nolu dilekçesi ile İl Müftülüğü’ nün 17.12.2015 tarih, 3227 sayılı yazısı etüd edilmiştir. Servi Mahallesi, 19 pafta, 1671 ada, 143 parsel alanında imar planında 98 envanter nolu tescilli yapı bulunan Şevelli Camii lejandlı alan bulunmaktadır. Söz konusu alan Sit ve Etkilenme Geçiş Alanları Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamı dışında kalmaktadır. Servi Mahallesi, 19 pafta, 1671 ada, 38, 40, 139 nolu parseller ve mülkiyeti Şevelli Camii ve Kur'an Kursu Yaşatma Derneği'ne ait olan 39, 137, 138, 152, 164 nolu parsellerin bulunduğu alanda imar planında Bitişik nizam 4 kat, T2 lejandlı alan bulunmaktadır. Söz konusu Bitişik nizam 4 kat, T2 lejandlı alanlar ve Şevelli Camii lejandlı alanda İbadet Yeri, TAKS: 0.50, KAKS: 2.00, Serbest Nizam, Hmax: Serbest lejandlı alan ve yol alanı düzenlenmesi, 5 m. yapı yaklaşma mesafelerinin belirlenmesine yönelik imar planı değişikliği Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 11.07.2016 tarih, 3354 sayılı kararı ile uygun görülmüş olup (UİP-9420,60 – NİP-9422,60)  3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda, Meclis Üyelerinden SALİH ÖZDEN, ENVER ERDOĞAN, AZİME NUR AKTAŞ AKALIN, AHMET ULUCA, SERDA BAL YILDIZ, NEDİM DELEN, YUSUF SÖKMEN, EROL MERCAN, MUSTAFA EROL, AHMET UYGAR’ın red oylarına karşılık oy çokluğu ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 48. MADDESİNİN:

İlimiz merkez Geven Mahalle Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Planlarının Değerlendirilmesi konusunun müzakeresi, olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında yazının slayt gösterisi ile birlikte bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Geven Mahalle Yerleşik Alanı Nazım ve Uygulama İmar Planı düzenlenmesi, dosyası incelendi yapılan görüşmeler sonunda;

            Söz konusu Geven Mahallesi yerleşik alanında; Belediye Meclisimizin 02.03.2012 tarih, 88 sayılı kararıyla 1/5000 Nazım İmar Planı İlgili Kurum ve Kuruluşlardan görüş alınması ve İmar planına esas jeolojik-jeoteknik etüd yapılması kaydıyla, onaylanmıştı. Belediye Meclisimizin 01.10.2013 tarih, 435 sayılı kararıyla da yol alanları, ilköğretim tesisleri, ibadet yerleri alanları, resmi kurum alanları, sağlık, vb. Tesisleri alanı, meydan alanları, sosyo-kültürel tesis alanları, belediye hizmet alanları, aktif yeşil alanlar ve meskun konut bölgesinde yapı yaklaşma sınırlı bitişik nizam, 3 kat ve gelişme konut bölgesinde ayrık nizam konut alanlarının, T.A.K.S: 0.35, K.A.K.S: 1,05, 3 kat, olarak planlanmasına yönelik 1/1000 uygulama imar planı, ilgili plan notlarının düzenlenmesi ve 1/1000 uygulama imar planlarına uygun 1/5000 nazım imar planlarının revizesi; İmar planına esas jeolojik, jeoteknik etüd yapılması kaydıyla onaylanmıştı. Bahse konu Nazım  İmar planları etüd edildiğinde kamu kurum ve kuruluş görüşlerine aykırı olarak düzenleme yapıldığı görülmüş ve Uygulama İmar Planlarının hazırlanıp askı işlemi tamamlanmadığından, söz konusu planlar yürürlüğe girmemiştir.

            İmar Planı yapımı ile ilgili kamu kurum ve kuruluş görüşleri, ilgili dokümanlar, bilgi ve belgeler etüd edilmiştir.

Planlama alanı 129.086 m2 ve öngörülen nüfus 175 kişidir. Mahallenin halihazırda yapıların yoğun bulunduğu bölgeleri; mahalle yerleşik alanı (nazım ve uygulama imar plansız) olarak belirlenerek, konut bölgelerinde Ayrık Nizam T.A.K.S:0.25, K.A.K.S:1.05, 4 kat olarak düzenlenmesi, Park Alanı, Pasif Yeşil Alan, Ağaçlandırılacak Alan, İlkokul alanı (T.A.K.S:0.40, K.A.K.S:1.60 Yençok:16.50 m, 4 kat, Serbest Nizam), Ortaokul alanı (T.A.K.S:0.40, K.A.K.S:1.60 Yençok:16.50 m, 4 kat, Serbest Nizam), Anaokulu alanı (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50 m,  4 kat, Serbest Nizam), Sağlık Tesisi Alanı (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50 m, 4 kat, Serbest Nizam), Cami alanı (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:Serbest, Serbest Nizam ve T.A.K.S:0.40, K.A.K.S:1.60 Yençok:Serbest, Serbest Nizam), Resmi Kurum Alanı (T.A.K.S:0.40, K.A.K.S:1.60 Yençok:16.50 m, 4 kat, Serbest Nizam), Sosyal Tesis Alanı (T.A.K.S:0.40, K.A.K.S:1.60 Yençok:16.50 m, 4 kat, Serbest Nizam), Belediye Hizmet Alanı (T.A.K.S:0.50, K.A.K.S:2.00 Yençok:16.50 m, 4 kat, Serbest Nizam), Rezerv Kentsel Gelişme Alanı, Yollar, v.b lejandlı sahalar düzenlenmesi, 18. Madde İmar Uygulaması yapılacak alanların belirlenmesi ve Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen görüşlerin plan notlarına aktarılması yönlerindeki Geven Mahallesine ait 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının (UİP-21060 - NİP-21061), 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasına işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 49. MADDESİNİN:

İlimizde, Futbol, Boks, Halter, Jimnastik, Atletizm, Bilek Güreşi branşlarında, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için hizmet veren, Kütahya Belediye Sporumuzun, 2016-2017 yılı harcamaları için 350.000 TL Nakit Yardım yapılması konusunun müzakeresi olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimizde futbol, boks, halter, Jimnastik, atletizm, bilek güreşi branşlarında gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için hizmet veren Kütahya Belediye Sporumuzun, 2016-2017 yılı harcamaları için 350.000,00 TL (ÜçyüzellibinTürkLirası) nakit yardım yapılmasına, işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile karar verildi.

 

GÜNDEMİN 50. MADDESİNİN:

Evliya Çelebi Mahallesindeki jandarma taburunun terk ettiği alanın büyük bir kısmı belediye Meclisimizde alınan bir kararla “Sağlık Alanı” olarak tahsis edildiği, Sağlık Alanı dışında kalan kısmın “15 Temmuz Şehitler Parkı” olarak düzenlenmesi olduğunu belirten Meclis Başkanı bu konu hakkında bilgi verilmesinin ardından ve yapılan müzakerelerden sonra konuyu oya sundu ve;

İlimiz merkez Evliya Çelebi Mahallesindeki Jandarma Taburunun terk ettiği alanın büyük bir kısmı Belediye Meclisimizde alınan bir kararla “sağlık alanı” olarak tahsis edilmiş olup, Sağlık Alanı dışında kalan yere “15 Temmuz Şehitler Parkı” isminin verilmesi talebinin ilerleyen bir tarihte tekrar değerlendirilmesine işaretle yapılan oylama sonucunda oybirliği ile karar verildi.

Gündem maddelerinin tamamlandığını belirten Meclis Başkanı, alınan kararların hayırlı olması temennisi ile üyelere ve misafirlere teşekkür edip oturumu kapattı.

 

 

 

  Belediye Meclis Başkanı                   

     Kamil SARAÇOĞLU

      Belediye Başkanı

   Katip

    Selim DURMAZ

Katip

  Pınar AKBULUT